رئیس اتاق تهران:

ارز بایدتک نرخی شود

ارز بایدتک نرخی شود به گزارش شمال صنعت، رییس اتاق تجاری تهران ضمن تاکید بر لروم تک نرخی شدن ارز اظهار داشت: دست اندازی دولت ها به بانکها که امسال هم بسیار صورت گرفته، یکی از دلیلهای ایجاد تورم است.



به گزارش شمال صنعت به نقل از مهر، مسعود خوانساری امروز در جلسه هیأت نمایندگان اتاق تجاری تهران اظهار داشت: بر اساس گزارش اخیر صندوق بین المللی پول با اهمیت ترین چالش اقتصاد جهان تورم بالا در این ایام است.
رئیس اتاق تجاری تهران اضافه کرد: علت این تورم پشتیبانی های انجام شده به سبب بحران سلامت ناشی از شیوع ویروس کرونا و همین طور تهاجم روسیه به اوکراین مطرح گردیده است.
خوانساری افزود: پیش بینی می شود با تشدید شوک های مربوط به افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی کماکان این تورم ادامه داشته باشد.
وی اضافه کرد: در آمریکا با وجود افزایش چند باره نرخ بهره جهت مقابله با افزایش نرخها بااینکه در دو سه ماه گذشته کاهش جزئی در تورم به وجود آمد اما مجدد در سپتامبر نسبت به ماه قبل ۴ دهم درصد و نسبت به سال قبل ۸.۲ درصد افزایش داشته است.
خوانساری افزود: تورم مصرف کننده در این کشور به بالاترین رقم خود در ۴۰ سال قبل رسیده و تورم مواد غذایی رکورد ۴۴ ساله گذشته را شکسته است و انتظار می رود که مجدد با افزایش نرخ بهره به ۷۵ صدم درصد، تورم ادامه داشته باشد و سازمان ملل هشدار داده که اگر این افزایش ها صورت بگیرد احیانا رکود جهانی در پیش خواهد بود.
رئیس اتاق تجاری تهران به اروپا هم اشاره نمود و اظهار داشت: کمیسیون اروپا اعلام نموده که در اروپا متوسط نرخ تورم نسبت به ماه قبل ۳ دهم درصد نسبت به تورم سالیانه ۳.۲ درصد بیش از سه برابر شده است.
خوانساری افزود: بدین سبب برای نخستین بار از تأسیس اتحادیه اروپا در سال ۱۹۹۳ نرخ تورم در این اتحادیه دو رقمی شده است و از ۲۷ کشور عضو ۱۵ کشور تورم بالای ۱۰ درصد دارند.
وی با اشاره به وضعیت ایران نیز اظهار داشت: صندوق بین المللی پول برای ایران نیز امسال تورم ۴۰ درصدی را پیش بینی کرده که مشابه سال قبل است. ایران در بین اقتصادهای منطقه خاورمیانه بالاترین نرخ تورم را دارد و تورم در کشورهای منطقه از ۱۷.۵ درصد ترکمنستان تا ۲.۷ درصد در عربستان متغیر بوده است.
خوانساری اضافه کرد: رشد اقتصادی جهان همچنان مثبت بوده اما سرعت رشد کاهش داشته است؛ یعنی از ۶ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۳.۲ درصد در ۲۰۲۲ رسیده است و نرخ رشد حجم تجارت کالا و خدمات از ۱۰.۱ درصد در ۲۰۲۱ به ۴.۳ درصد در ۲۰۲۲ کم شده است.
وی اظهار داشت: صندوق بین المللی پول برای ایران رشد اقتصادی ۳ درصد را برای سال جاری و برای سال آینده رشد ۲ درصدی را پیش بینی کرده و برای عراق ۹.۳ درصد و عربستان ۷.۶ درصد را پیش بینی کرده است.
رئیس اتاق تجاری تهران اشاره کرد: میانگین ارزش صادرات ایران در هر تن در ابتدای سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۳۶۳ دلار بوده که در سال ۱۴۰۱ نیز ۴۶۹ دلار بوده است.
وی افزود: میانگین واردات هر تن کالا در ابتدای سال قبل ۱۲۰۷ دلار بوده که امسال ۱۶۱۳ دلار است که ۳۳ درصد افزایش قیمت واردات در هر تن بوده است.
خوانساری با اشاره به جایزه نوبل اقتصادی که به سه تن از اقتصاددان های دنیا اهدا شد، اظهار داشت: نشان دادند که سیستم مالی و تامین اعتبار مرکب از بانکها و مؤسسات اعتباری نقش بزرگی در شکل گیری، رکود اقتصادی و در عین حال جلوگیری از بحران های اقتصادی بازی می کنند این سه تن نشان دادند که برای درک علل بحران های اقتصادی باید علاوه بر متغیرهای پولی به سیستم خلق اعتبار نیز توجه ویژه نود و شاهد خودشان را بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ قرار دادند.
وی اظهار داشت: این سند بسیاری مهمی است که در کشور ما هم کمتر مورد توجه قرار می گیرد برای اینکه عمدتا توجه به خلق پول توسط بانک مرکزی است ولی بانکها و مؤسسات اعتباری کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
رئیس اتاق تجاری تهران اضافه کرد: سود سپرده هایی که بدون درآمد بانکها پرداخت می شود، خلق پول و اعتبار می کنند و همین طور دست اندازی دولت ها به بانکها که امسال هم بنظر می رسد بسیار صورت می گیرد یکی از دلیلهای ایجاد تورم است که در کشور کمتر به آن توجه می شود.
خوانساری افزود: بر اساس گزارش سخنگوی بانک مرکزی در ۶ ماهه نخست سال جاری تامین ارز کالاهای اساسی ۲ میلیارد دلار کمتر اختصاص داده شده است که این نشان میدهد سیاست تک نرخی کردن ارز موفق بوده است که باید این سیاست ادامه یابد.
خوانساری اشاره کرد: اما اگر قرار باشد نرخ ارز چند نرخی باشد و سرکوب نرخ ارز صورت گیرد به همان بلایی که قبلاً در مورد ۴۲۰۰ مبتلا شدیم باردیگر مبتلا می شویم.
وی در مورد کسب و کارهای دیجیتال اظهار داشت: گفته می شود که حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار کسب وکار دیجیتالی وجود دارد که باتوجه به محدودیت های به وجود آمده همه اینها در معرض خطر قرار دارند و عمدتا در این کسب وکارها جوان ها و قشرهای روستایی کار می کنند و هر چقدر این محدودیت ها ادامه یابد ضربه مهلکی به کسب وکار و جوانان کشور وارد می شود.


منبع:

1401/07/27
09:06:51
5.0 / 5
492
تگهای خبر: اتاق بازرگانی , ارز , اقتصاد , بازرگانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور