قطع برق صنعت سیمان شروع شد هشدار نسبت به افزایش قیمت
به گزارش شمال صنعت، دبیر انجمن سیمان اظهار داشت: از 16 فروردین ماه محدودیت برق صنایع شروع شده و به تشدید نگرانی ها درباره ی بروش مشکل و تنش قیمتی در فصل گرم سال دامن زده است.
اکبر الوندیان دبیر انجمن صنفی سیمان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی قطعی برق صنعت سیمان، اظهار داشت: از ۲۵ اسفند محدودیت سوخت صنایع برطرف شد و مثل هر سال برنامه ریزی کرده بودیم که پیش از ورود به محدودیت های برقی مربوط به نیمه اول سال که از اواسط خرداد ماه شروع می شد، -در این فاصله- بیشترین تولید و ذخیره را به ویژه در کلینکر داشته باشیم.
وی اضافه کرد: پارینه این کار را کرده بودیم و در اردیبهشت ماه ۷.۶ میلیون تن ساخته بودیم، بدین سبب این فاصله زمانی از اواخر اسفند تا اواسط خرداد فرصت طلایی برای ماست که ذخایر کلینکر را افزایش دهیم تا از متوقف شدن کوره های صنعت جلوگیری نماییم و عرضه به بازار ادامه یابد تا بازار گرفتار تنش قیمتی نشود.
الوندیان اضافه کرد: متاسفانه امسال از ۱۶ فروردین محدودیت برق صنایع شروع شده و این محدودیت در بیشتر استانها گسترش یافت و برق منطقه ای استانها این محدودیت را ابلاغ کرده اند. بدین سبب نگرانی ها تشدید شده که در فصل گرما با مشکل مواجه شویم.
وی افزود: در فصل سرد بابت سوخت و برق ذخایر کلینکر به ویژه در مناطق پرمصرف کم شد و قرار بود از اسفند تا خرداد با تولید حداکثری کمبودها را جبران نماییم.
دبیر انجمن صنفی سیمان اشاره کرد: در کارخانجات سیمان ۶۵ درصد دیماند برق مصرفی کارخانه در کوره ها و تبدیل مواد به کلینکر استفاده می شود و باید در این کوره ها برق مصرفی پیوسته استفاده گردد و نباید بیش از ۴ ساعت محدودیت برقی لحاظ گردد اما با ابلاغیه جدید، محدودیت برق صنایع سیمان از بامداد تا غروب است و این به مدلول کاهش تدریجی خوراک کوره و در نهایت خاموش کردن کوره هاست.
الوندیان اظهار داشت: کوره های تولید سیمان تولید مستمر ۲۴ ساعته دارند و قسمتی از ماشین آلات که مواد خام خوراک کوره ها را آماده می کنند در روز باید ۲۰ ساعت کار کنند، بدین سبب وقتی محدودیت برق می گذارند تامین خوراک کوره ها به شمکل می خورد و تولید را مختل می کند.
دبیر انجمن صنفی سیمان اشاره کرد: قطعی برق نه فقط تولید را مختل می کند بلکه به تجهیزات کارخانه ها نیز لطمه می زند برای اینکه تولید یک خط پیوسته است و وقتی این روند مختل می شود تمام پروسه تولید به مشکل می خورد و قادر نیستیم ذخایر را تامین نماییم وبه جای این که تابستان به مشکل بخوریم از همین اول سال گرفتار مشکل شده ایم.
احتمال بروز تنش قیمتی در بازار
وی در ادامه اشاره کرد: وقتی تولید به مشکل خورد تبعاتش به هم خوردن تعادل بازار و تعادل قیمتی است. وقتی هر گونه ناترازی رخ می دهد و به فوریت تولید را مختل می نماییم باید منتظر تبعات آن در کف بازار باشیم.
الوندیان اشاره کرد: وقتی تولید و عرضه با مشکل مواجه شود قیمت نامتعادل می شود باید تولید به قدری باشد که مردم به آسانی خرید کنند.
دبیر انجمن صنفی سیمان درباره ی این که احتمال افزایش قیمت وجود دارد، اشاره کرد: آن چه قیمت را متعادل نگه می دارد تولید است و درحال حاضر تبعات خودرا نشان نمی دهد برای اینکه هم اکنون عرضه در حال انجام می باشد اما ما نگران ماه های آتی هستیم.
منبع: shomalsanat.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب