تفاهمنامه 2 میلیارد دلاری بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی به امضا رسید
به گزارش شمال صنعت، در جهت توسعه انواع ابزارهای تأمین مالی ارزی تفاهمنامه دو میلیارد دلاری میان بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی به امضا رسید.
به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، امروز دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳ تفاهمنامه دو میلیارد دلاری میان بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی با حضور محمدرضا فرزین - رئیس کل بانک مرکزی و مهدی غضنفری - رئیس صندوق توسعه ملی - در محل بانک مرکزی با هدف ایجاد و توسعه انواع ابزارهای تأمین مالی ارزی و اوراق صکوک مرابحه ارزی و انواع آن، منعقد گردید.
در شروع امضای این تفاهمنامه، علی سعیدی - مدیرعامل مرکز مبادله ایران - اظهار داشت: مرکز مبادله ارز و طلای ایران از سال قبل فعالیت خویش را با معاملات ارز و طلا، تأمین ارز خدماتی و توافقی شروع کرد و تالارهای مختلف معاملاتی در این مرکز فعال می باشند.
وی ادامه داد: این مرکز فعالیت عرضه اوراق را در ششم آذر ماه سال گذشته، عرضه شمش طلا را در ۲۷ دیماه سال قبل و سکه طلا را در ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ شروع کرد. کار مرکز مبادله با تأمین مالی ارزی شروع شد و علاوه بر آن تا امروز طی ۶۶ جلسه حراج ۱۲ تن شمش طلا به ارزش ۵۵ همت، سی و دو جلسه حراج سکه برگزار شده که طی آن بیشتر از ۴۲۰ هزار سکه طلا معامله شد.
تامین مالی از جانب دو شرکت بزرگ
در ادامه مهدی غضنفری - رئیس صندوق توسعه ملی - اظهار داشت: این تفاهمنامه کمک می نماید که علاوه بر وجوه از اعتبارات هم برای تأمین مالی بهره مند شویم.
وی ادامه داد: در این رابطه بانک مرکزی می تواند ضامن نقد شوندگی باشد و صندوق توسعه هم می تواند منابع بیشتری را تأمین مالی کند. دراین میان، بانکهای عامل هم می توانند نقش اصلی واسطه گری وجوه و تأمین ضمانت برای وثایق را تأمین کنند. ازاین رو هم برای صندوق توسعه و هم برای بانک مرکزی این شرایط فراهم می شود که سود به درستی تقسیم شود.
رئیس صندوق توسعه ملی افزود: یک نگرانی در قسمت خصوصی وجود دارد، اما باید یک اطمینان خاطر بدهیم که اگر کسی اوراق ارزی خرید و مشارکت کرد، بعدا صندوق نباید به او ریال دهد و صندوق باید این اوراق را به شکل ارزی پرداخت کند.
غضنفری تصریح کرد: جای تشکر دارد که بانک مرکزی درحال عرضه ابزارهای جدید برای تأمین مالی است. چونکه برای تحقق رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم نمی توان تنها به ابزارهای تأمین مالی سنتی اتکا کرد و این منابع باید برای طرح های پیشران و ارز آور تامین گردد.
ایشان در ادامه اظهار داشت: هم اکنون مقرر است فولاد مبارکه و هلدینگ خلیج فارس هر کدام به میزان ۲۰۰ میلیون دلار این اوراق را تأمین مالی کنند.
در انتها امضای این تفاهم نامه رئیس صندوق توسعه ملی ایران اظهار داشت: قول می دهیم که هر کسی به این تفاهمنامه ارز وارد کند ارز دریافت خواهد نمود.
تحقق رشد ۸ درصدی با همکاری صندوق توسعه ملی
در ادامه محمدرضا فرزین - رئیس کل بانک مرکزی - در ارتباط با انعقاد تفاهمنامه میان بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی با هدف تأمین مالی ارز - اظهار داشت: صندوق توسعه ملی یکی از مهم ترین نهادهای تأمین مالی در کشور است. در سال ۱۳۹۱ به دلیل درآمدهای مناسب نفتی حدود ۵۰ میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی تزریق شد.
وی ادامه داد: مرکز مبادله ایران که پارسال فعالیت آن شروع شد هم در بازار ارز و هم در بازار طلا فعال است اما آن چه به جلسه امروز مربوط است بحث تأمین مالی ارزی است. یکی از تنگناهای رشد اقتصادی ۸ درصدی در کشور بحث تأمین مالی است که بخشی از آنرا میتوان از منابع خارجی و بخشی از آنرا از منابع داخلی تأمین کرد.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار نمود: پارسال ظرف یک روز ۱۰۰ میلیون یورو اوراق ارزی به فروش رفت. ازاین رو ما برای تأمین مالی بنگاه ها ورود کردیم و هم اکنون حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تقاضا برای اوراق ارزی وجود دارد که خیلی از آنها شرکتهای بورسی هستند که می تواند برای بازار سرمایه هم مناسب باشد.
این سیاست گذار پولی کشور افزود: در ارتباط با این تفاهمنامه صندوق توسعه ملی یک نهاد پذیره نویس و سرمایه گذار و حتی در بعضی مواقع بعنوان بازارگردان و نهاد اثرگذار به حساب می آید.
وی اظهار داشت: نرخ این اوراق ارزی شش درصد است که یک نرخ جذاب و مطلوب است و برای سرمایه گذاران هم جذابیت دارد. همینطور این بازار باید بین المللی باشد. به صورتی که برای ۱۵ میلیارد دلار تأمین مالی خارجی برای سالجاری آماده ایم. ما به دنبال این هستیم که سهم تجارت و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم و امیدواریم با تأمین مالی ارزی بتوانیم سهم تجارت و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم.
رئیس کل بانک مرکزی در انتها اضافه کرد: امیدواریم با این حرکت که با همکاری صندوق توسعه شروع شده، بتوانیم به تحقق رشد ۸ درصدی دست پیدا کنیم.
منبع: شمال صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب