كارشناس بازارهای كالایی:

ورود گسترده سیمان به بورس كالا به سود تولید وسهامداران سیمانی است

ورود گسترده سیمان به بورس كالا به سود تولید وسهامداران سیمانی است کارشناس بازارهای کالایی اظهار داشت: از دو سال پیش فعالان بازار خواهان عرضه سیمان در بورس کالا بودند که دلیل این تقاضا، رقابتی و شفاف شدن بازار این محصول بود.



به گزارش شمال صنعت به نقل از بورس کالا، یک کارشناس بازارهای کالایی ضمن اشاره به این که از دو سال پیش فعالان بازار به شکل جدی خواهان عرضه سیمان در بورس کالا بودند اظهار داشت: دلیل این تقاضا هم رقابتی شدن و شفاف شدن بازار این محصول بود اما در آن دوره این پیشنهاد اجرایی نشد اما حدود یک ماه است که سیمان روی تابلوی بورس کالا می رود و شرکت ها یکی بعد از دیگری در این بورس پذیرش می شوند؛ این رویداد اساسا به سود تولید و سهامداران سیمانی است.
علیرضا سلیمانی انگیزه غالب مقاومت های گذشته برای ورود سیمان به بورس را عادت کردن افراد به بازار سنتی و آزادی عمل در صادرات سیمان دانست و اضافه کرد: بنابراین، طی ۲ سال گذشته، عرضه سیمان در بورس کالا محقق نشد اما نهایتاً، سد مقاومتی مقابل عرضه بورسی سیمان شکسته شد.
اصلاح قیمت سیمان، تولیدکنندگان را به سمت بورس کشاند
وی خاطرنشان کرد: از چند هفته پیش، تولیدکنندگان برای عرضه تولیداتشان در بورس پیش قدم شدند. به نظر می آید آنچه سبب شده این مقاومت ها از بین برود و فعالان بازار سیمان را به سمت بورس هدایت کند، اصلاح قیمت این محصول باشد.
این کارشناس بازار کالایی افزود: از آنجائیکه سیمان سال ها مشمول قیمت گذاری دستوری بوده، امکان تشکیل بازار رقابتی را نداشت اما امروز با حمایت سیاست گذار این محصول راهی بورس کالا شده تا معاملات آن با نرخ های واقعی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: حالا، عرضه سیمان آغازشده و به نظر می آید طی ماههای آینده هم عرضه ها حجم بیشتری داشته باشد و معاملات بورسی سیمان، گسترش یابد.
مصرف کنندگان جز هم می توانند از بورس سیمان بخرند
به اعتقاد سلیمانی یکی از مزایای عرضه سیمان در بورس کالا این است که تمامی مصرف کنندگان حتی مصرف کنندگان جز هم می توانند وارد این بازار شده و نیاز خویش را از بورس تأمین کنند. ازاین رو بدون محدودیت عرضه یا تقاضا میتوان انتظار داشت بازاری واقعی با قیمت هایی متعادل داشته باشیم.
وی متذکر شد: قیمت گذاری دستوری سیمان در شرایطی که رشد قیمت در دیگر حوزه ها، چشم گیر بود باعث زیان شرکتهای سیمانی شده درنتیجه سهامداران این شرکت ها هم طی سالهای گذشته متحمل زیان های قابل توجهی شده اند اما عرضه بورسی، اساسا به سود سهامداران سیمانی خواهد شد.
سلیمانی اظهار داشت: اساساً قیمت گذاری های دستوری با بر هم زدن نظم یک زنجیره تولیدی سبب می شود که بعضی از گروه های تولیدی در زنجیره متضرر شوند و در مقابل سود، به سمت گروه های دیگری در زنجیره، آن هم به صورت نامتعارف، سوق پیدا کند.
زنجیره فولاد در راه توسعه متوازن
این کارشناس بازار کالایی با اشاره به اینکه این مورد در بازار محصولات فلزی هم قابل مشاهده می باشد اضافه کرد: در زنجیره محصولات فولادی هم ناهمگونی تقسیم سود دیده می شد که با شروع عرضه سنگ آهن و دیگر مواد معدنی، اصلاح قیمتی در حال انجام می باشد و خروج از شمول قیمت گذاری زمینه تقسیم سود عادلانه بین حلقه های مختلف زنجیره فولاد را فراهم نموده است.
سلیمانی اظهار داشت: تولیدکنندگان سیمان می توانند از شرایط فعلی به وجود آمده، بهره ببرند و قیمت محصولات صادراتی خویش را هم اصلاح کنند. فقط باید مراقب بود بعد از واقعی شدن قیمت ها، عرضه ها در بورس، باز هم ادامه داشته باشد و کارشکنی سودجویان سبب کاهش عرضه محصولات در بورس نشود.

1400/04/05
19:43:14
5.0 / 5
15300
تگهای خبر: بورس , توسعه , تولید , سهام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور