ایران میزبان وزرای اقتصادی قاره آفریقا خواهد شد

ایران میزبان وزرای اقتصادی قاره آفریقا خواهد شد به گزارش شمال صنعت، معاون سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به مزیت های تجاری ایران و قاره آفریقا، از اعزام هیات معدنی ایرانی به شمال آفریقا جهت بررسی ظرفیت ها و پتانسیل های معدنی این قاره اطلاع داد.



به گزارش شمال صنعت به نقل از مهر، سید محمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به اهمیت تجارت با قاره آفریقا، اظهار داشت: بی شماری فرصت های ناشناخته تجاری در این قاره بر همه تجار مسلم شده است؛ به بیان دیگر این ذهنیت وجود دارد که آینده تجارت دنیا در آفریقا رقم خواهد خورد.
وی آفریقا را دارنده منابع بکر استحصال نشده معرفی نمود و اضافه کرد: آفریقا انبار تأمین منابع اولیه در دنیا محسوب می شود؛ با واکاوی رفتار قدرت های بزرگ تجاری این مهم مشخص می شود که آنها بر گسترش روابط تجاری با قاره آفریقا متمرکز شده اند؛ بعنوان نمونه چین و ترکیه حجم مراودات تجاری خویش را با این قاره افزایش داده اند.
قنادزاده با تکیه بر این که ملت و دولت های آفریقایی با ایران زاویه سیاسی ندارند، خاطرنشان کرد: از بعد تجارت عقلانی، افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی یک امر مسلم است؛ همینطور مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری بر گسترش روابط تجاری و اقدامات ویژه با کشورهای آفریقایی تأکیدات ویژه دارند؛ در حالیکه تجارت ایران با کشورهای این قاره در ۴ دهه اخیر به محاق رفته است؛ ازاین رو در تلاشیم که غفلت از این بازارها را پوشش بدهیم.
معاون ارتقای کسب و کارهای سازمان توسعه تجارت ایران عدم شناخت متقابل را بعنوان مهم ترین مانع گسترش تجارت بین ایران و کشورهای آفریقایی معرفی نمود و اضافه کرد: چهره معیوبی از قاره آفریقا به ما معرفی شده است؛ در نقطه مقابل آفریقایی ها هم با پتانسیل های تجاری ایران چندان آشنا نیستند؛ ازاین رو میتوان گفت یکی از اهداف برگزاری دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا به شکلی شناخت توانمندی های صادراتی ایران است.
وی در پاسخ به این پرسش که استقبال آفریقایی ها از برگزاری این اجلاس چگونه بوده است؟ اضافه کرد: سازمان توسعه تجارت ایران برای اغلب وزرای اقتصادی کشورهای آفریقایی دعوت نامه ارسال کرده است؛ بیشتر از نیمی از وزرا برای حضور در این اجلاس اعلام آمادگی قطعی کرده اند؛ همینطور چند تن از رؤسای جمهور و نخست وزیران و معاونان و هیأت تجاری آفریقایی در این اجلاس شرکت خواهند کرد.
قنادزاده سطح دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا را بی نظیر توصیف کرد و اضافه کرد: بیشتر از ۱۵۰ نشست B۲B، ۱۲ کمیته تخصصی، پنل های اختصاصی مختلف برای صنایع همچون پنل تخصصی صنایع فولاد، پنل تخصصی پتروشیمی و پنل تخصصی کشاورزی در این اجلاس برگزار می شود.
به گفته این مقام مسؤول، تجارت ایران با این قاره بر صادرات چند کالا ویژه متمرکز است ازاین رو روند صادرات با این کشورها نوسان دارد. اما تردیدی نیست که ظرفیت تجارت دوجانبه می تواند به ده ها میلیارد دلار برسد. هم اکنون کفه تجارت یک طرفه است، بنابراین چندان عدد مراودات تجاری بالا نمی رود؛ بعنوان نمونه تجارت سال جاری ایران با کشورهای آفریقایی یک و یک دهم درصد بود که سهم ایران از این تجارت یک درصد بود و سهم آفریقایی بسیار ناچیز بود.
وی با تکیه بر این که تراز تجاری کشورهای آفریقایی با سایر کشورها متوازن است، بیان نمود: یکی دیگر از اهداف اجلاس اینست که علاوه بر تأمین نیازمندی های ایران از این قاره به شکلی توازن تجاری را متقارن و به هم نزدیک نماییم.
معاون سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به برنامه های کشت فراسرزمینی در آفریقا از جانب وزارت کشاورزی، بیان نمود: ۸۷۰ میلیون هکتار زمین کشاورزی بکر در این قاره وجود دارد که فرصت کشت ۲ تا ۳ مرتبه در سال را برای کشاورزان فراهم نموده است.
بنا به اظهارات قنادزاده، هدف گذاری های برای دنبال کردن کشت فراسرزمینی از جانب کمیته تخصصی کشت فراسرزمینی وزارت کشاورزی، انجام شده است و امیدواریم که در حاشیه اجلاس با وزرای کشاوزری کشورهای آفریقایی در این حوزه به نتایج مطلوب برسیم.
وی در انتها خاطرنشان کرد: در ماه های گذشته یک هیأت پژوهشی و مطالعاتی از ایران جهت بررسی ظرفیتهای معدنی به شمال آفریقا اعزام شد تا مطالعات زمین شناسی و میدانی دقیقی در این منطقه انجام بدهند؛ همینطور مقرر شده است هیأت های دیگری به جنوب و غرب آفریقا اعزام شود؛ در نهایت گزارش های آنها تجمیع و سیاست معدنی ما برای قاره آفریقا تدوین خواهد شد.
گفتنی است، دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا ۷ الی ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ (مصادف با نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴) در مرکز همایش های بین المللی اجلاس سران برگزار می شود.


منبع:

1403/02/02
07:21:40
5.0 / 5
362
تگهای خبر: اقتصاد , پتروشیمی , تجارت , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور