تجارت ترجیحی بین کشورهای عضو دی ۸ باید گسترش یابد

تجارت ترجیحی بین کشورهای عضو دی ۸ باید گسترش یابد به گزارش شمال صنعت، رئیس اتاق ایران اظهار داشت: تجارت ترجیحی می تواند قفل مناسبات اقتصادی درون گروهی را شکسته و حجم مناسبات دی ۸ را متحول کند، ازاین رو لیست اقلام تجارت ترجیحی بین کشورهای عضو باید گسترش یابد.



به گزارش شمال صنعت به نقل از مهر، ایزیکا عبدالقدیر امام، دبیرکل گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه (D۸) با حضور در اتاق ایران با غلامحسین شافعی دیدار و دو طرف در رابطه با پیش نیازهای اجرای تجارت ترجیحی کشورهای عضو گفتگو کردند.
عبدالقدیر امام در این دیدار با اشاره به اینکه در زمینه اجرای تجارت ترجیحی اعضای «دی ۸» موفقیت خوبی داشتیم، اظهار داشت: البته سازوکار حل اختلافات برای چند سال معلق بود تا اعضا در گفت وگوهای خود به نتیجه مشترک برسند. در نتیجه وقفه ای بوجود آمد و اعضای «دی ۸» نتوانستند در قوانین داخلی خود این مکانیزم را به تصویب برسانند. اما در نهایت خرداد سال قبل موفق شدیم مکانیزم حل اختلافات را به انجام برسانیم. مقرر است بزودی وزرای صنعت، معدن و تجارت کشورهای عضو «دی ۸» با هم ملاقات کرده و در ارتباط با تصویب و پشتیبانی از مکانیزم حل اختلافات اقدام نمایند.
وی با اشاره به اینکه در زمان تصویب نهایی قرارداد تجارت ترجیحی در بنگلادش، عمده فعالان بخش خصوصی اطلاعاتی در رابطه با جزئیات آن بی خبر هستند، افزود: این در شرایطی است که بخش خصوصی بیشترین حضور را در اجرای این قرارداد دارد. بنابراین درخواست ما اینست که با همکاری شما بتوانیم برنامه ای برای آشنایی فعالان بخش خصوصی با این قرارداد برگزار نماییم. من در تماس با رؤسای اتاق های هفت کشور دیگر هم همین درخواست را مطرح کردم تا بتوانیم با فعال کردن بخش خصوصی، حجم مبادلات تجاری را افزایش دهیم.
عبدالقدیر امام با ابراز نارضایتی از حجم مبادلات تجاری ۱۳۰ میلیارد دلاری در کشورهای «دی ۸» اظهار داشت: هدف ما اینست که تا پیش از سال ۲۰۳۰ حجم تجارت دی ۸ به بیشتر از ۵۰۰ میلیارد دلار برسد. این هدف اساسا با اجرای درست قرارداد تجارت ترجیحی بین این کشورها محقق خواهد گردید.
وی ضمن اشاره به فعالیت یک شرکت مالزیایی و ایجاد پلتفرمی در زمینه تجارت الکترونیک برای عرضه محصولات در ارتباط با کشورهای دی ۸، خواهان همکاری اتاق ایران با این شرکت شد.
لزوم افزایش لیست اقلام تجارت ترجیحی بین کشورهای دی ۸
غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران هم با اشاره به اینکه دی ۸ از ظرفیت های قابل توجهی در زمینه های اقتصادی، فرهنگی و نیروی انسانی برخوردار می باشد اظهار داشت: با وجود جمعیت نزدیک به یک میلیارد نفری کشورهای دی ۸ و تولید ناخالص داخلی ۴ تریلیون دلاری، اما همیشه این سوال مطرح است که چرا علیرغم این ظرفیت ها حجم تجارت درون گروهی دی ۸ پایین است.
شافعی با تاکید بر این که تجارت ترجیحی می تواند قفل مناسبات اقتصادی درون گروهی را شکسته و حجم مناسبات دی ۸ را متحول کند، افزود: لیست اقلام تجارت ترجیحی بین کشورهای عضو باید گسترش یابد. این لیست محدودکننده است و با افزایش آن میتوان به افزایش مناسبات تجاری که هدف ماست دست یافت.
وی با بیان آمادگی اتاق ایران برای آگاهی بخشی به فعالان اقتصادی درمورد تجارت ترجیحی دی ۸ تاکید کرد: علاوه بر تجارت ترجیحی لازم است به بحث سرمایه گذاری مشترک درون دی ۸ توجه بیشتری داشته باشیم. پیشنهاد من اینست که کمیته ویژه سرمایه گذاری دی ۸ تشکیل گردد تا امکانات کشورهای عضو را برای افزایش سرمایه گذاری مشترک مورد بررسی قرار دهد.
رئیس اتاق ایران با اشاره به اینکه مبحث داوری و حل اختلاف در جریان تجارت ترجیحی از اهمیت بالایی برخوردار است، اضافه کرد: اجرای مطلوب داوری، باعث افزایش اطمینان بین تجار کشورهای عضو خواهد شد. اتاق ایران از گذشته دور مرکز داوری و حل اختلاف داشته و در این حوزه آماده تبادل تجربیات خود هستیم.
وی همینطور ضمن اشاره به برگزاری اجلاس اتاق های کشورهای دی ۸ در بنگلادش یادآوری کرد: اتاق ایران در آن اجلاس پیشنهاد صدور گواهی مبدأ را بیان کرد که مورد توجه قرار گرفت و هم اکنون درحال پیگیری است. بعلاوه در این اجلاس برای برگزاری اجلاس بعدی اتاق های عضو دی ۸ آمادگی خویش را اعلام کردیم.
شافعی تسهیل رفت وآمد تجار کشورهای عضو دی ۸ را از دیگر عاملهای مهم اثرگذار بر افزایش سطح مناسبات تجاری این گروه برشمرد و اظهار داشت: در این رابطه پیشنهاد من اینست که سفارتخانه های کشورهای دی ۸ معرفی نامه اتاق های بازرگانی را به رسمیت بشناسند و برای تجاری که از این طریق معرفی می گردند، به سرعت و به سادگی ویزا صادر شود. بعلاوه لازم است این ویزاها برای چند بار رفت وآمد باشد که تجار بتوانند با طرف های خود به سادگی مذاکره کنند.
رئیس اتاق ایران با بیان آمادگی برای برگزاری ملاقات مجازی با شرکت مالزیایی و همکاریهای مشترک در زمینه حلال اظهار داشت: ما در زمینه تهاتر به علت موانع بانکی تجربه زیادی داریم. مثلا مصالح ساختمانی مورد نیاز پاکستان را صادر کرده و در مقابل برنج از این کشور وارد می نماییم. با برخی کشورها هم اگر به کالای مورد نظر آنها نیاز نداشته باشیم، آنرا وارد کرده و به کشور ثالث صادر می نماییم. ازاین رو مکانیزم تهاتر در ایران درحال توسعه است.

1401/12/13
09:06:21
5.0 / 5
414
تگهای خبر: اتاق بازرگانی , اقتصاد , بازرگانی , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور