رویدادهای مهم بخش صنعت در هفته گذشته

از عاقبت عجیب آیفون ۱۴ تا تعیین تکلیف درخواست های افزایش قیمت

از عاقبت عجیب آیفون ۱۴ تا تعیین تکلیف درخواست های افزایش قیمت شمال صنعت: از مهم ترین اخبار هفته ای که گذشت گران تر شدن آیفون 13 از آیفون 14 و راهکار مردم برای خرید آخرین مدل آیفون و همین طور مکلف شدن تولیدکنندگانی که بدون مجوز نرخها را زیاد کردند، به بازگرداندن نرخها بود.


به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، هفته گذشته هفته پرخبری در زمینه صنعت و بازار بود. یکی از این خبرها وضعیت عجیب آیفون ۱۴ در بازار بود. گزارش های میدانی نشان میدهد که ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ سبب شده قیمت آیفون ۱۳ به سبب داشتن رجیستری و تضمین از آیفون ۱۴ گران تر شود و عده ای هم ترجیح می دهند با پول کمتر از آخرین تکنولوژی موجود بهره گیرند و در کنار آن با بهره گیری از یک موبایل ارزان سیمکارت خودرا فعال کنند و با تازه ترین مدل آیفون به اینترنت یک موبایل ارزان متصل شوند و کارهای خودرا پیش ببرند.
واردات آیفون ۱۴ به کشور با حواشی همراه بوده و در ماه های اخیر رجیستر شدن یا نشدن آن در هاله ای از ابهام قرار داشت. در تازه ترین اقدام هم هفته گذشته سازمان توسعه تجارت طی ابلاغیه ای به گمرگ از اول اسفندماه امسال، ورود آیفون ۱۴ و مدلهای پس از آن به عنوان کالای همراه مسافر یا پستی را ممنوع اعلام نمود. البته هنوز مشخص نیست این تصمیم دائمی است یا خیر.
در تازه ترین اظهارنظرها نیز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز گفته که موبایل وسیله زندگی مردم است، هرگونه محدودیت ممکنست مشکلاتی برای مردم بوجود آورد. پس حداقل باید اطلاع رسانی شود. در این عرصه عدم شفافیت وجود دارد. او همین طور از وزارت صمت خواست که این مساله را روشن کنند. اما وزارت صمت هنوز واکنشی به این اظهارات نداشته است.
درخواست های افزایش قیمت به کجا رسید؟
خبر مهم دیگر مربوط به تعیین تکلیف درخواست های افزایش قیمت، خصوصاً در زمینه محصولات شوینده و لوازم خانگی بود که بیشتر در رسانه ها مطرح گردیده است. از اواخر دی ماه قیمت برخی محصولات این صنعت ۱۰ تا ۱۵ درصدی از طرف شرکت های لوازم خانگی بالا رفته و پیگیری ها نشان میدهد مجوزی برای این افزایش قیمت صادر نشده است. تولیدکنندگان می گویند با وجود ارائه فهرست افزایش قیمت مواد اولیه، وزارت صمت هنوز با افزایش قیمت لوازم خانگی موافقت نکرده است. از جانب دیگر بگفته آنها قیمت مواد اولیه در بورس رها است و با دلار تغییر می کنند. همین طور تولیدکنندگان به سبب مشکلات مربوط به سرمایه در گردش خواهان فروش اعتباری مواد اولیه هستند. در مقابل سخنگوی وزارت صمت درباره ی افزایش قیمت اخیر شرکت های لوازم خانگی گفته که مواد اولیه این صنعت افزایش نیافته و بیشتر صنایع تولیدکننده لوازم خانگی، لوازم خط تولیدشان را برای پنج ماه آتی با نرخ ارز قبلی خریدند و بدین سبب نیازی به افزایش قیمت وجود ندارد. موضوعی که تولیدکنندگان آنرا رد کردند.
در هفته گذشته بحث افزایش قیمت محصولات شوینده نیز عنوان شد. تولیدکنندگان محصولات بهداشتی و شوینده نیز در هفته جاری گفته اند که واحدهای تولیدی ابتدای سال درخواست افزایش ۴۰ درصدی قیمت را داشتند که با ۲۵ درصد آن موافقت شد. بدین سبب از خرداد ماه افزایش قیمتی در این صنعت اعمال نشده، اظهار داشت که شرکت هادر زیان هستند. در این میان تولیدکنندگان پودر زیان بیشتری نسبت به سایر محصولات دارند، امکان ادامه تولید برای تعدادی از واحدهای تولید پودر وجود ندارد.
در نهایت حسین فرهیدزاده، رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، درباره ی نتیجه این درخواست ها پاسخ روشنی نداد و به توضیح روند اعمال قیمت های جدید اکتفا کرد. بگفته او هر کالایی که درخواست افزایش قیمت دارد، مستندات خودرا برای سازمان ارسال می کند. ابتدا دفاتر تخصصی وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی این درخواست را بررسی می کنند و اگر تشخیص دادند که درست است، سازمان حمایت صورت های مالی را بررسی می کند. اگر مجوزی برای افزایش قیمت بگیرند می توانند قیمت های جدید را اعمال کنند. اما اگر مجوزی دریافت نکردند افزایش قیمت پذیرفته نیست.
فرهیدزاده همین طور اصرار کرد که معاونت سرمایه ای سازمان حمایت واحدهای که بدون مجوز افزایش قیمت دادند را احضار کرده و به آنها تذکر داده و این واحدها مکلف شدند نرخها را برگردانند. حالا باید دید آیا قیمت های جدید تغییر می کند یا خیر؟
تکذیب واردات خودرو و لوازم خانگی از چین بجای بدهی این کشور به ایران
همچون دیگر اخبار مهم هفته جاری می توان به تکذیب واردات خودرو و لوازم خانگی از چین بجای بدهی این کشور به ایران نام برد. این خبر در فضای مجازی انتشار یافته بود، اما نیازی، قائم مقام وزیر صمت اظهار داشت که چیزی راجع به آن نشنیده است.
همین طور در ایام اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت اخبار مهمی در یک برنامه تلویزیونی اعلام نمود. او از مذاکره بین ایران و چین برای همکاری در بخش های مختلف معدن، فولاد، مس، ماشین آلات، خودرو، موتور و لوکوموتیو آگاهی داد و اظهار داشت که مرحله سوم طرح شناسه کالا، یعنی، سامانه شفافیت فروشگاهی طراحی شده که در آن بارکد کالا مشخص می شود و کار کاملا الکترونیکی خواهد شد. این کار از مهر ماه شروع شده و در بعضی فروشگاه ها بصورت آزمایشی انجام شده است. ابلاغیه نهایی این مساله یکشنبه از طرف معاون اول ابلاغ گردیده است و اجرای آن زمان حدود پنج ماهه می خواهد. بعد اجرای کامل مرحله سوم دیگر نیاز نیست بازرس در بازار بررسی کند کد رهگیری نصب شده یا نه و فقط فروشگاه های دارای سامانه اجازه فعالیت خواهند داشت.
آغاز ثبت نام خودرو های وارداتی یکی دیگر از خبرهای مهم هفته جاری بود، برمبنای اطلاعات انتشار یافته از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت، ثبت نام خودرو های وارداتی طی چند روز آینده آغاز می شود و شرکت کنندگان در این قرعه کشی علاوه بر داشتن شرایط قرعه کشی خودرو های داخلی مثل داشتن گواهینامه، نداشتن پلاک فعال و غیره، باید ۵۰۰ میلیون تومان در حساب بانکی خود بلوکه کنند.




منبع:

1401/12/05
10:42:32
5.0 / 5
423
تگهای خبر: آزمایش , ارز , اینترنت , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور