مدیر زیرساخت ایمیدرو اعلام كرد؛

سهم پایین ایران در برداشت آب از خلیج فارس

سهم پایین ایران در برداشت آب از خلیج فارس به گزارش شمال صنعت، مدیر زیرساخت ایمیدرو اظهار داشت: در خاورمیانه 50 میلیون متر مکعب آب شیرین می شود که سهم خلیج فارس حدود 24 درصد است که بیشتر آن توسط امارات و سپس عربستان به انجام می رسد و ایران سهم پایینی دارد.



به گزارش شمال صنعت به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، منیژه غلامرضایی در دومین همایش پدافند غیرعامل صنایع معدنی اظهار داشت: باتوجه به محدودیت هایی که در تامین برق ایجاد شده، ایمیدرو با شرکت های بزرگ به توافق رسید که صنایع و معادن خودشان مبادرت به ساخت نیروگاه کنند. در شروع ۱۴ ساختگاه با ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات معرفی گردید که باتوجه به پشتیبانی تسهیلات و مشوق هایی که در بسته حمایتی درج شد، شرکتها مشتاق تامین برق اختصاصی در وضعیت کمبود برق شدند. از ین جهت، ۲۱ ساختگاه با ظرفیت ۱۷ هزار مگاوات افزوده شد که اغلب استانها را دربرمی گیرد.
وی با اشاره به پیشرفت طرح های نیروگاهی در دوره پیشبرد، اظهار داشت: میزان پیشرفت طرح ها در پیوست اولیه (۱۰ هزار مگاوات)، ۶۶ درصد و با الحاقیه (۱۷ هزار مگاوات) ۲۲ درصد است، عملیات اجرائی حدود پنج هزار مگاوات نیز شروع شده و پیشرفت آن ۱۹ درصد است.
مدیر زیرساخت ایمیدرو اضافه کرد: طرح نیروگاهی شرکت توسعه معادن و فلزات با ظرفیت ۳۶۰ مگاوات، ۷۵ درصد پیشرفت دارد و واحد گازی آن به بهره برداری رسیده است. واحد بعدی این شرکت هم در آذر افتتاح خواهد شد.
به گفته وی، طرح های نیروگاهی واحد فولاد مبارکه با ظرفیت یک هزار مگاوات هم ۴۵ درصد پیشرفت دارد که پیش بینی می شود افتتاح این طرح ها از اواخر امسال یا اوایل سال آینده صورت گیرد.
مدیر زیرساخت ایمیدرو با اعلان اینکه در زمینه پدافند غیرعامل، چالش ما در بخش صدور مجوزهاست، ابراز امیدواری کرد: باتوجه به ظرفیت ۲۰ درصدی نیروگاه های صنایع معدنی از کل ظرفیت ۸۰ هزار مگاواتی کشور در راه اندازی نیروگاه، همکاری نهادها را نیاز داریم تا این نیروگاه ها در زمان مقرر به بهره برداری برسند.
سهم پایین ایران در برداشت آب از خلیج فارس
مدیر زیرساخت ایمیدرو با اشاره به این که در جهان روزانه نزدیک به ۱۰۷ میلیون متر مکعب و در خاورمیانه ۵۰ میلیون متر مکعب آب شیرین می شود، اظهار داشت: آب شیرین کن های خلیج فارس حدود ۲۴ درصد از کل این میزان را به خود اختصاص می دهند که بیشتر آن توسط امارات و سپس عربستان به انجام می رسد. کویت، قطر و بحرین در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی افزود: با وجود این که ایران پهناورترین کشور در امتداد خلیج فارس است، اما کمترین ظرفیت آب شیرین کن را دارد، بطوریکه ظرفیت خط نخست انتقال آب افتتاح شده نزدیک به ۶۵۰ هزار متر مکعب است.
غلامرضایی افزود: با بهره برداری از خطوط دیگر، این میزان به ۲ میلیون تن متر مکعب در روز می رسد که با این همه در مقایسه، جایگاه بسیار پایینی خواهد داشت.
دستاوردهای قابل توجه در طرح های آبی
وی با اشاره به تعامل مناسب بین ایمیدرو و سازمان پدافند غیر عامل، اشاره کرد: هماهنگی و همکاری بین این دو سازمان در حوزه طرح های شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان، دستاوردهای قابل توجهی در مراحل مطالعات و طراحی داشته است.
مدیر زیرساخت ایمیدرو در ادامه اظهار داشت: با تعامل برقرار شده با سازمان پدافند غیرعامل، موفق به دریافت مجوز همه ساختگاه های (سایت) نیروگاهی بصورت مشروط از این سازمان شدیم.
غلامرضایی اظهار داشت: این اقدام سبب ایجاد وحدت رویه در مطالعات پدافند غیرعامل طرح های ساخت نیروگاه صنعت و معدن شد و با نظارت راهبردی انجام شده، الزامات ساختاری به همه واحدها ابلاغ گردید.
وی بیان کرد: این امر سبب می شود تا در طول دوره ساخت بصورت متمرکز در انجام اقدامات راهبری، همسان سازی شده و در پروسه کار تسریع شود.


منبع:

1401/08/02
21:18:15
5.0 / 5
465
تگهای خبر: تسهیلات , توسعه , راه اندازی , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور