در گزارش شمال صنعت مطرح شد؛

تأمین اجتماعی نقش حیاط خلوت دولت ها را دارد

تأمین اجتماعی نقش حیاط خلوت دولت ها را دارد به گزارش شمال صنعت رئیس کانون عالی کارفرمایی ایران اظهار داشت: طی سالهای اخیر سازمان تأمین اجتماعی نقش حیاط خلوت دولت ها را ایفا کرده و همواره بیشترین شکایات مطروحه از سوی صاحبان کسب و کار ضد این سازمان بوده است.


به گزارش شمال صنعت به نقل از مهر، انتخاب شعار سال تحت عنوان «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» از میان سایر اولویت های موجود کشور در سال ۱۴۰۰ که در واقع آنرا باید ادامه شعار «جهش تولید» و «رونق تولید» در دو سال قبل دانست که به لزوم توجه مضاعف مسؤلان و مقامات دستگاههای اجرایی و قانون گذاری به ارتقای ظرفیت های تولیدی کشور و رفع موانع از سر راه آنها بعنوان تنها علاج گذر از شرایط خطیر کنونی اشاره دارد. بررسی ها نشان داده است که تولید در ایران مشکلات گوناگونی دارد ولی مهم ترین مشکلات تولید را شاید بتوان در ۹ سرفصل «مقررات و قوانین مخل و تصمیمات خلق الساعه»، «تامین مواد اولیه»، «قیمت گذاری دستوری»، «نظام بانکی»، «اشکالات سیستم حمل و نقل کشور»، «بدهی های معوق واحدهای تولیدی»، «تامین نقدینگی»، «تامین اجتماعی» و «مالیات» عنوان نمود. در این خش از پیگیری مشکلات تولید، به مبحث تأمین اجتماعی پرداخته ایم. تأمین اجتماعی نقش حیاط خلوت دولت ها را دارد
حسین سلاح ورزی رئیس کانون عالی کارفرمایی ایران در پاسخ به این سؤال که به نظر شما سازمان تأمین اجتماعی هم اکنون در خدمت نظام تولید است یا خیر؟ اظهار نمود: متأسفانه در همه سالهای اخیر سازمان تأمین اجتماعی نقش حیاط خلوت دولت ها را ایفا کرده است. در حالیکه سازمان تأمین اجتماعی بعنوان یک صندوق بین نسلی، باید حافظ و حامی منافع عائله ۴۲ میلیون نفری جمعیت و خانوارهای در رابطه با نظام تولید کشور باشد.
وی اضافه کرد: متأسفانه در تمام سالهای گذشته تحت تاثیر و تصمیم دولت ها و به صورت صد در صد دولتی اداره می شده و شرکای اصلی و ذینفعان واقعی سازمان یعنی کارفرمایان، کارگران و بازنشستگان فقط به شکل موردی در هیأت امنای سازمان که البته نقش مشورتی و تشریفاتی دارد، حضور دارند و عملاً در اداره این نهاد نقش مؤثری ندارند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: اگر می خواهید دریابید که تأمین اجتماعی در فضای کسب و کار و نظام تولید کشور چه نقشی دارد، کافی است به میزان دعاوی و شکایت های طرح شده در دیوان عدالت اداری رجوع کنید. بیشترین گلایه و شکایت و دادخواست های مطروحه از سوی صاحبان کسب و کار ضد سازمان تأمین اجتماعی است.
وی در مورد این که در جهت توسعه سه جانبه گرایی، چه قدم هایی برداشته شده است، خاطرنشان کرد: باید در مقام عمل دید که چه اتفاقی افتاده است، منظور از سه جانبه گرایی، برابر شدن سهم سه گروه مشارکت کننده در همه سازوکارهای مرتبط می باشد، مثلا در سازمان تأمین اجتماعی آیا شرکای اجتماعی (کارگر، کارفرما و دولت) در همه ارکان تصمیم گیری سازمان شامل هیأت امنا، هیأت نظارت بر سازمان، هیأت مدیره و … سهم و تاثیر مساوی دارند؟ البته که خیر.
سلاح ورزی اظهار داشت: تاکید سازمان بین المللی کار (ILO) و فلسفه تشکیل دهنده این سازمان، رعایت سه جانبه گرایی است.
رئیس کانون عالی کارفرمایی ایران در ادامه اظهار نمود: تصور من این است که در طول ادوار همه دولت ها و مجلس ها از سازمان تأمین اجتماعی بعنوان ابزاری برای کسب محبوبیت و جلب آرا بهره برده و با تحمیل و تکلیف وظایف و مأموریت های گوناگونی بار هزینه ای فراوانی به این صندوق تحمیل کرده اند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر هم دولت ها از پرداخت بدهی به این سازمان خودداری کرده و مدیران مربوطه جهت بقای سازمان و ادامه خدمت دهی و در جهت تأمین هزینه ها و منابع مورد نیاز، عملاً دست در جیب فعالان اقتصادی کرده و به اشکال و انحا گوناگون، نیاز منابع را از جهت بنگاه ها و واحدهای اقتصادی تأمین می کرده اند، که این سبب اختلال در فضای کسب و کار و نارضایتی فعالان اقتصادی شده است.
به گفته رئیس کانون عالی کارفرمایی ایران، بهترین راهکار و سریع ترین مسیر برای سازمان تأمین اجتماعی، تن دادن به مبحث سه جانبه گرایی واقعی و استفاده از ظرفیت تشکل های اصلی کارفرمایی و کارگری در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی سازمان تأمین اجتماعی و ارکان آن است.
سلاح ورزی تصریح کرد: در صورت مشارکت واقعی کارفرمایان و کارگران در نظام تصمیم گیری و اداره این صندوق بین المللی، چند فایده مشخص همچون افزایش درآمدهای سازمان، پیشگیری از ریخت و پاش و هزینه های زائد، سرمایه گذاری های مؤثرتر و بهتر، پیشگیری از دخالت های بیش از اندازه دولت ها و ممانعت از تحمیل وظایف جدید از سوی مجلس ها و … وجود خواهد داشت.


منبع:

1400/08/11
10:02:21
5.0 / 5
1143
تگهای خبر: اتاق بازرگانی , اقتصاد , بازرگانی , تشریفات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور