معاون اقتصادی استانداری خوزستان خبر داد:
افزایش جوجه ریزی در خوزستان
شمال صنعت: معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان اظهار داشت: در مدت اخیر جوجه ریزی در استان بالا رفته و تولید مرغ در خوزستان افزایش خواهد یافت.
به گزارش شمال صنعت به نقل از مهر، نوراله حسن زاده عصر امروز شنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه اختلاف قیمت موجب بروز فساد سیستمی می شود، اظهار نمود: برای تامین نیاز روغن استان روزی ۲۵۰ هزار تُن روغن به بازار تزریق می نماییم.
وی ادامه داد: قبلاً مصرف مرغ کمتر بود ولی به خاطر گرانی گوشت و آبزیان این مصرف افزایش پیدا کرد؛ طی شب گذشته ۲۱۲ تُن کشتار مرغ استان بوده که علاوه بر ۴۳ تُن مرغ ورودی به استان سرجمع حدود ۲۵۵ تُن مرغ کشتار روز وارد بازار شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان اشاره کرد: برمبنای اعلام جهاد کشاورزی خوزستان، فروردین امسال ۳۸ درصد افزایش جوجه ریزی نسبت به سال قبل داشتیم؛ اردیبهشت ماه هم نسبت به ماه قبل ۱۱ درصد افزایش جوجه ریزی داشتیم که این افزایش طی هفته های آتی بر اضافه شدن میزان تولیدات مرغ استان تأثیر مستقیم می گذارد.
حسن زاده درباب واردات کالاهای اساسی عنوان کرد: کالاهای اساسی اقلامی مانند روغن، قند، شکر و نهاده های دامی را شامل می شود که معمولاً حدود سه میلیون تُن در بنادر استان وجود دارد و بعد به دیگر استانها ارسال می شود؛ روزانه بین دو تا دو هزار و ۵۰۰ کامیون کار حمل کالاهای اساسی را به دیگر استان های مختلف انجام می دهند.
وی با اشاره به اینکه پس از ماه رمضان مصرف شکر، مرغ و روغن بصورت طبیعی کاسته می شود، افزود: هم اکنون قیمت مصوب شکر بسته بندی هشت هزار و ۷۰۰ تومان و قیمت صنف و صنعت هم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با تاکید بر اینکه صنعت، معدن و تجارت باید روند توزیع گوشت را از کشتارگاه تا بازار به خوبی رصد و فروشگاه ها را نیز کنترل کند، بیان کرد: کمبود گوشت قرمز وجود دارد ولی قیمت آن هم بالا است؛ به مسئولان ملی پیشنهاد دادیم که با صادرات ۳۰ درصد تولید دامداری ها و مجتمع های دامداری (البته به شرط اینکه ارز آنرا به چرخه تولید یا واردات اقلام مورد نیاز اختصاص دهند) موافقت کنند که این امر منجر به کاهش قاچاق هم می شود.
حسن زاده افزود: قیمت دام ایرانی در کشورهای همجوار بالا است و سه برابر قیمت های داخل خریداری می شود؛ بدین سبب اگر کنترل شده و با برنامه ریزی نسبت به صادرات اقدام نماییم، این امکان را داریم که دام های مولد را در کشور نگهداری و ذخایر ژنتیکی را نیز حفظ نماییم.
ماجرای هیاهوی بازار سیمان در خوزستان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به اینکه در زمینه بازار سیمان تا دی ماه سال قبل هیچ مشکلی در این استان وجود نداشت، تصریح کرد: هم اکنون بالاخره یک کمبودهایی در سطح کشور پیش آمده که مشکلاتی را هم به همراه داشته ولی در استان خوزستان سه کارخانه هشت هزار تُنی سیمان خوزستان، سه هزار تُنی سیمان کارون و دو هزار و ۵۰۰ تُنی سیمان بهبهان را داریم.
حسن زاده اضافه کرد: در زمینه بازار سیمان مازاد تولید در کشور داریم و حتی خیلی از مواقع کارخانه های خوزستانی اعتراض می کردند که چرا سیمان از دیگر استان های کشور وارد می شود و فروش ما مختل شده است.
وی اظهار نمود: افزایش کرایه حمل ۳۰ درصدی نیز از طرف سامانه یکپارچه کشوری و یک افزایش ۱۵ درصدی کرایه نیز از طرف مسئولان استانی اعمال شد ولی این مساله تأثیر آن چنان بالایی بر نرخ فروش هر پاکت سیمان نداشت؛ مثلاً افزایش استانی نهایتاً منجر به افزایش قیمت ۵۰۰ تومانی هر پاکت سیمان می شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به اینکه هم اکنون قیمت هر پاکت سیمان در کارخانه ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان است، خبر داد: سیمان با همین افزایش کرایه هم باید در بازار با قیمت ۳۳ هزار و ۷۰۰ تومان عرضه شود؛ با تخلیه و بارگیری قیمت آن باید نهایتاً ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان باشد.
حسن زاده با اشاره به اینکه نهایتاً اختلاف قیمت در بعضی از شهرستان ها باید بین یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ کمتر یا بیشتر باشد، افزود: در جلسه تنظیم بازار با استاندار تماس گرفتند که سیمان پاکتی ۶۰ هزار تومان است که با هماهنگی تعزیرات بازار مسجدسلیمان، اندیمشک، سوسنگرد و خرمشهر بررسی و قیمت پاکتی ۳۸ هزار تومان و در دو نقطه اهواز نیز ۴۰ هزار و ۴۵ هزار تومان بود که برای آنها گشت مشترک صنعت، معدن و تجارت با تعزیرات گذاشتیم و پرونده تعزیرات تخلفی برای گران فروشان تشکیل شد چون در اهواز باید حداکثر پاکتی ۳۵ هزار تومان به فروش برسد.
وی با انتقاد از اینکه وجود دلال در بازار سیمان موجب سودآوری افراد خارج از چرخه به اندازه تولیدکنندگان شده بود، اظهار داشت: وقتی دلال در بازار به اندازه کارخانه ای با آن همه مشقت و کارگر و هزینه سودآوری دارد، بطور قطع شاهد این اختلاف قیمت ها خواهیم بود که برای جلوگیری از این مشکلات ۲۰ عامل فروش را با هماهنگی سازمان صنعت، معدن و تجارت مشخص کردیم که قیمت ها را در تابلوی اطلاع رسانی ورودی هم داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان تصریح کرد: البته نظر استاندار درج قیمت و عاملین فروش در یک سامانه بود که سیمان های عرضه شده به این عاملین از زمان بارگیری تا آخرین فروش به مشتریان قابل رصد باشد.
حسن زاده اشاره کرد: تخلیه، بارگیری، کرایه حمل و ۱۰ درصد نرخ سود خرده فروشی همه همچون فاکتورهای محاسبه شده است که قیمت نهایی سیمان در بازار ۳۵ هزار تومان باشد.
وی انتقاد کرد: دامن زدن تعدادی از انبوه سازان هم مطرح است، متأسفانه تعدادی از آنها قصد دارند که بهانه های خودشان برای گرانی مسکن را با جوسازی درباب مصالح پوشش دهند و رفتارهای درستی ندارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان عنوان کرد: قبلاً ۲۲ درصد سیمان استان از خارج خوزستان وارد می شد ولی هم اکنون این میزان به چهار درصد کاهش پیدا کرده است.
حسن زاده درباب قیمت شن و ماسه نیز بیان کرد: مدت هاست که این کالا قیمت گذاری جدید نشده و به همین دلیل چندین جلسه برگزار کردیم؛ طبق قانون انجمن شن و ماسه باید قیمت گذاری کند مگر اینکه قیمت اعلامی آنها آنقدر پرت که دولت ورود پیدا کند.
او در آخر اظهار داشت: پس از برگزاری جلسات گوناگون با انجمن شن و ماسه خوزستان از کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان و همین طور معاونت عمرانی استانداری خواستیم که استدلال های اعلامی انجمن را بررسی و قیمت تمام شده را با احتساب سود منطقی به ما اعلام کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب