ترامپ توافق تجاری جدید امضا می كند

ترامپ توافق تجاری جدید امضا می كند به گزارش شمال صنعت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریكا با امضای لایحه قانونی پیمان تجاری جدید با كانادا و مكزیك، تلاش دارد روی پیروزی سیاست تجاری خود در طول روند استیضاحش مانور دهد.


به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، ترامپ مذاكره مجدد در مورد پیمان تجارت آزاد آمریكای شمالی را در كمپین انتخاباتی ۲۰۱۶ بعنوان یكی از اولویتهایش معرفی نمود اما كارشناسان بازرگانی تأثیر پیمان سه جانبه جدید آَمریكا-مكزیك-كانادا را ملایم ارزیابی كرده اند. لایحه قانون مربوط به این توافق روز جاری توسط ترامپ امضا خواهد شد.
كانادا و مكزیك دو بازار صادراتی بزرگ برای كالاهای آمریكایی هستند. این پیمان به همراه توافق فاز اول با چین، از شدت تنشهایی كه عامل كندی رشد اقتصاد جهانی بودند، كاسته است.
سران سه كشور پیمان جدید را در اواخر سال ۲۰۱۸ امضا كردند. بعد از چند ماه مذاكرات پشت پرده میان نمایندگان دموكرات و دولت ترامپ، قانونی كه این توافق را اجرایی می كند، از حمایت هر دو حزب جمهوریخواه و دموكرات در كنگره برخوردار شد.
با این وجود نمایندگان دموكرات كه در پیگیری استیضاح ترامپ دست داشتند در مراسم امضای این لایحه قانون مربوط به این توافق در كاخ سفید غایب خواهند بود.
ترامپ این توافق را بعنوان مدل جدید تجارت برای قرن بیست و یكم نشان داده و روز سه شنبه در جمع طرفدارانش در نیوجرسی اظهار داشت: فردا پیمان جدید را جایگزین كابوس نفتا می نماییم كه یكی از بدترین توافقات تجاری در تاریخ بوده است.
پیمان تجارت آزاد آمریكای شمالی (نفتا) در سال ۱۹۹۴ اجرایی شد و موانع تجاری میان سه كشور آمریكای شمالی را رفع كرد و در نتیجه تجارت میان آنها افزایش پیدا كرد. اما ترامپ و منتقدان دیگر بر این باور بودند كه نفتا سبب شده است فعالیتهایش تولیدی از آمریكا به مكزیك مهاجرت كنند تا از نیروی كار ارزان این كشور بهره ببرند.
رئیس جمهور آمریكا تهدید كرده بود اگر توافق بهتری دریافت نكند، نفتا را ترك خواهد نمود و این تهدید ابهاماتی را در مورد تجارت منطقه ای بوجود آورده بود.
رابرت لایتیزر، مذاكره كننده تجاری دولت ترامپ خواهان اصلاح این پیمان شده بود تا مشاغل تولیدی به آمریكا برگردند. تحت پیمان جدید، باید ۷۵ درصد از تولید خودروسازان در آمریكای شمالی باشد تا از مزایای معافیت از تعرفه این پیمان برخوردار شوند. بدین سان قطعات خودرو كه عموما از چین و سایر نقاط وارد می شد، باید از این منطقه تامین گردد.
حداقل ۴۰ درصد خودرو ها باید در نقاطی تولید شوند كه حداقل دستمزد ساعتی كارگران ۱۶ دلار است. این اجبار به نفع آمریكا و كانادا و نه مكزیك خواهد بود كه كاركنان خودروسازی مزدهای ناچیزی دریافت می كنند.
طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، كمیسیون تجارت بین الملل آمریكا سال میلادی گذشته حساب كرد پیمان سه جانبه جدید ۰.۳۵ درصد معادل ۶۸ میلیارد دلار به رشد اقتصادی اضافه كرده و ۱۷۶ هزار شغل در شش سال آینده بوجود می آورد كه البته تغییر چندانی برای یك اقتصاد ۲۲ تریلیون دلاری با ۱۵۲ میلیون شغل غیركشاورزی نیست.
اما منتقدان همچون گروههای مدافع محیط زیست نگرانند كه در این پیمان به مساله گرمایش جهانی پرداخته نشده است. بعضی از محافظه كاران می گویند كه این پیمان خودرو و سایر كالاها را برای مصرف كنندگان گران تر خواهد نمود.



1398/11/09
15:26:57
5.0 / 5
4228
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازرگانی , تاریخ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور