معاون وزیر جهاد كشاورزی:

در ایران سالانه ۳۰ رقم و در فرانسه ۸۰۰ رقم گندم به كشاورزان معرفی می شود

در ایران سالانه ۳۰ رقم و در فرانسه ۸۰۰ رقم گندم به كشاورزان معرفی می شود به گزارش شمال صنعت معاون زراعت وزارت جهاد كشاورزی از تقویت مؤسسات تحقیقاتی گندم در كشور اطلاع داد و با اشاره به اینكه برای آنها قرارداد هم منعقد می نماییم، اظهار داشت: سیاست ما پشتیبانی از دولتی ها و به موازات آن پشتیبانی از بخش خصوصی است.


به گزارش شمال صنعت به نقل از وزارت جهاد كشاورزی، عباس كشاورز با اشاره به فعالیت ۶ مؤسسه تحقیقاتی گندم در كشور كه رقم هم ثبت كرده اند، اضافه كرد: در روش انتقال دولتی ها و خصوصی باید روش های قبل را كنار بگذاریم چون كه كار را غیراقتصادی می كند، ازاین رو در روش معرفی و آزمایش باید تجدیدنظر كرده و به دنبال سازگاری های محلی باشیم.
وی افزود: در همین راستا برنامه ای با نام PVS آغاز كرده ایم كه اجازه می دهد در زمینه های مختلف كشاورزی، رقم كشت شود و هر كشاورزی خواست رقم متناسب با اقلیم خویش را خریداری كند.
معاون وزیر در امور زراعت با تاكید بر اینكه در اجرا برای سرعت و سازگاری های محلی و بخش خصوصی نباید هیچ مانعی ایجاد شود، بیان كرد: باید كشاورزی را فنی نماییم چونكه تاریخ مصرف كشاورزی كلی گذشته است.
كشاورز با اشاره به اینكه بذر بیزینس از بذور بخش خصوصی است، اضافه كرد: نظارت، كنترل، تولید، صادرات و… در دنیا در اختیار بخش خصوصی است و دولت نباید ورود كند.
وی با اشاره به اینكه مداخله دولت در این زمینه شدت و ضعف دارد، اضافه كرد: در دهه ۳۰ گندم های بومی ایران جمع آوری و نامگذاری شد و چون گندم برای كشور مهم بود در دهه ۴۰ دولت وقت برای تحقیق گندم از فائو كمك گرفت.
این مقام مسؤول، قوی ترین بخش در دولت را مربوط به بخش گندم و جو هم اكنون دانست و افزود: می خواهیم تنوع كشت گندم آبی و دیم را با سالی دو رقم گندم دیم و ۸ رقم گندم آبی جواب دهیم.
به قول وی، سالانه حداكثر ۲۵ تا ۳۰ رقم در ایران برای گندم و جو به كشاورزان معرفی می شود كه این میزان در فرانسه بیشتر از ۸۰۰ رقم و تركیه ۴۵۰ رقم است.
وی اظهار نمود: تمام تلاش كشاورزان، برنامه ریزان، سیاست گذاران، بخش خصوصی، بانكی و… در تولید زمانی جواب می دهد كه ژنتیك داشته باشیم، ۶۰ درصد تولید در ژن و ۴۰ درصد در رابطه با ژن است.
كشاورز تصریح كرد: سیاست ما این است كه دولتی ها حق ایجاد انحصار برای تولیدكننده نداشته باشند ازاین رو ما حق نداریم به كشاورز بگوییم چه بذر و سمی استفاده نماید بلكه باید تلاش ما در جهت قانع كردن كشاورز باشد.


1398/03/25
17:12:33
5.0 / 5
4754
تگهای خبر: آزمایش , اقتصاد , تولید , تولیدكننده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور