گزیده اخبار اقتصادی شنبه

ادامه داستان سازمان حمایت و خودرو

ادامه داستان سازمان حمایت و خودرو به گزارش شمال صنعت به نظر می آید با عنایت به شرایط بازار كالاهای مصرفی و خودرو، سازمان پشتیبانی از مصرف كنندگان و تولیدكنندگان روی آرامش را فعلا نمی بیند و هرچند وقت یكبار صحبتی از این سازمان كه در ماه های گذشته در سكوت به سر می برد به میان بیاید.


به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، بررسی خبرهای روز جاری حكایت از آن دارد كه عموم خوانندگان اخباری در ارتباط با حواشی بازار، تغییر قوانین صادرات و واردات، گرانی كالا، تورم بازار مسكن، رشد قیمت لاستیك و علل آن، جایگزینی تعمیر به جای خرید كالای جدید، فهرست پر مصرفان و نرخ ارز را مورد بررسی و پیگیری قرار داده اند.
در یك سال گذشته كه اقتصاد ایران با افزایش نرخ ارز و كاهش ارزش پول ملی مواجه گردید و شرایط سختی را پشت سر گذاشت خیلی از نگاه ها به سمت سازمان حمایت بود تا با ورود خود به بازار و نظارت بر صنایع و كارخانجات شرایط را اندكی آرام كند اما آنچنان خبری از این سازمان نبود و تنها در ایام پایانی سال قبل اولتیماتومی به دو خودروساز كشور در جهت پاسخگویی به حقوق مشتریان داد كه نتیجه این اولتیماتوم هم مشخص نشد، در روز جاری اما نشست خبری رئیس سازمان حمایت برگزار گردید تا امسال هم خبری از این سازمان منتشر شود، این سازمان كه انتقادات مختلفی در زمینه نحوه انجام وظایفش وجود دارد، در نشست خبری روز جاری مدیران آن بار دیگر رئیس سازمان پشتیبانی از ارسال پرونده خودروسازانی همچون كرمان موتور، هاوال، بسترن و C۳ به تعزیرات اطلاع داده كه دقیقاً این خبر یك مرتبه دیگر در ایام پایانی سال قبل انتشار یافته بود اما نتیجه و خروجی آن منتشر نشده است.
تابش به نكته مهمی در خصوص اینكه خودروسازان تا زمانی كه به تعهدات خود عمل نكنند حق پیش فروش ندارند اشاره نموده است اما در این میان جای سوال پیش می آید كه در زمستان سال قبل هم خودروسازان تعهدات بسیاری داشتند اما به پیش فروش و طرح فروش فوری روی آوردند.
اما نشست خبری تنها محدود به این مسائل نبوده و در زمینه قیمت گذاری گوشت وارداتی كشف انبار احتكار شكر و خرما و جایگزینی تعیین عوارض به جای ممنوعیت واردات هم صحبت هایی شده است.
حیات تصمیمات رفت و برگشت
از سال قبل هر زمان كه یك محصول كشاورزی در ایران با افزایش قیمت روبرو شد وزارت صنعت، معدن و تجارت تصمیم گرفت تا از صادرات آن جلوگیری كند، اما با كاهش قیمت بار دیگر ممنوعیت صادرات لغو می شد كه این تصمیم بارها و بارها برای محصولات كشاورزی انجام شد و هر مرتبه كارشناسان امر معتقد بودند كه وزارت خانه مسیر اشتباهی را در پیش گرفته و باید به جای انتخاب این مسیر تعرفه صادراتی محصولات مد نظر را تغییر دهد.
حال با این تفاسیر رضا رحمانی، وزیر صنعت معدن و تجارت اعلام نموده صادرات دو محصول پیاز و سیب زمینی ایرادی ندارد. حال باید منتظر ماند و دید كه آیا بار دیگر قیمت این دو محصول سر به فلك می كشد؟

همیشه پای سازمان حمایت در بین است!

همیشه پای سازمان حمایت در بین است! در نشست خبری مدیرعامل شركت بازرگانی دولتی ایران بحث گرانی و گران فروشی به میان آمده كه یزدان سیف مدیرعامل این شركت بیان كرده: الان هیچ مشكلی برای تأمین كالاهای اساسی مانند شكر، برنج، گندم و… نداریم و اگر تخلفی در نقطه ای از شهر و برای كالای خاصی می شود مسئولان دستگاه های نظارتی و مردم باید رفتارشان را نسبت به این مسئله تغییر دهند.
وی ادامه داد: از یك سو انتظار می رود كه دستگاه های متولی امر نظارت مانند سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان و سازمان تعزیرات حكومتی با گران فروشی و گران فروشان با دقت و حساسیت بیش تری برخورد كنند.
تورم مسكن فروكش كرد
مسكن كه برای خیلی ها به یك آرزو تبدیل گشته و قیمت ۱۱ میلیون تومان میانگین هر متر مربع مسكن در تهران این آرزو را خیلی سخت و دست نیافتنی كرده است جزئی جدانشدنی از بسته اقتصادی ایسنا به حساب می آید، در بسته روز جاری قرار بر آن است تا تورم مسكن در اردیبشهت ماه بررسی شود، طبق اطلاعات مركز ملی آمار و بررسی های میدانی از دفاتر املاك می توان گفت سرعت رشد ماهیانه قیمت مسكن در اردیبهشت ماه به كمتر از یك درصد رسیده است.
حال در این رابطه مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاك معتقد است: پایین آمدن قیمت دلار، پایین بودن تأثیرگذاری تحریم ها بر اقتصاد كشور و برداشتن قیمت از آگهی های فروش ملك در فضای مجازی به ثبات نسبی بازار مسكن منجر شده و اگر نوسان قابل توجهی را در بازار ارز نداشته باشیم انتظار می رود بازار مسكن در راه آرامش قرار بگیرد.

دلالان در بازار لاستیك
در میانه سال قبل قیمت لاستیك رشد قابل توجهی به خود گرفت و شرایط را به سمتی برد تا وزارت صنعت، معدن و تجارت وارد عمل شود تا عرضه این محصول از جانب اتحادیه ها در جهت تحویل به مصرف كننده نهایی صورت گیرد، با این وجود اما انگار قیمت ها برای پرمصرف هایی همچون كامیون دارها تغییری نكرده چونكه دبیر كانون انجمن صنفی كامیون داران كشور اعتقاد دارد یك كامیون كشنده در طول سال به پنج جفت لاستیك نیاز دارد كه باید مبلغی در حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان پرداخت كند. اما دلیل این افزایش قابل توجه قیمت از جانب سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر حضور دلالان در بازار لاستیك و تایر اعلام شده و مصطفی تنها اعتقاد دارد برای آنكه لاستیك به قیمت منطقی و تعیین شده خریداری شود باید به سایت كارخانجات رجوع شود.

سبقت تعمیر بر خرید
در یكسال اخیر قیمت محصولات مصرفی همچون لوازم خانگی رشد قابل توجهی داشته و در كنار آن این افزایش رشد قیمت محصولات افزایش قیمت لوازم یدكی را به دنبال داشته است حال با این شرایط جای سوال دارد كه مصرف كنندگان به دنبال تعمیر محصولات خود هستند با به خرید كالای جدید روی می آورند، مجتبی میری رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در پاسخ به این سوال اعتقاد دارد كه در شرایط فعلی تعمیر و به روزرسانی كولرگازی و دیگر لوازم خانگی در شرایط فعلی جایگزین خرید كالای جدید شده است.

آیا جزو پر مصرفان هستیم؟
هزینه مصرف آب و برق در بودجه سال جاری رشد داشته و در كنار آن جریمه برای پر مصرفان در نظر گرفته شده است، حال باید دریابیم كه در گروه پر مصرفان قرار داریم یا در گروه كم مصرفان در این رابطه محمدحسن متولی زاده -مدیرعامل شركت توانیر- در پاسخ به این پرسش كه مشتركان چگونه می توانند از قرار گرفتن در سطوح پرمصرف یا خوش مصرف آگاه شوند، اظهار داشت: برای آگاهی مردم، از این پس در قبوض برق برحسب میزان مصرف مشتركان، پرمصرف یا كم مصرف بودن آنها درج خواهد شد.




منبع:

1398/03/04
21:50:25
5.0 / 5
4814
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازرگانی , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور