اینترنت ۵G حریم خصوصی كاربران را به چالش می كشد؟
شمال صنعت: محققان اخیرا از صدمه پذیری و ضعف های امنیتی جدیدی در نسل پنجم اینترنت ۵G اطلاع داده اند كه امكان دارد در آینده امنیت سایبری و حریم خصوصی كاربران را به خطر بیاندازد.
به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، به نقل از وب سایت magazine.startus، از آنجائیكه اخبار نسل جدید اینترنت ۵G در گوشه و كنار جهان انتشار یافته و كاربران بسیاری هم در انتظار اجرای آن هستند، كشورهای زیادی با همكاری بزرگترین اپراتورهای اینترنت و غول های تكنولوژی در جهان درصدد برقراری این نسل جدید از اینترنت هستند.
اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود كه اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامه ای را برای توسعه تیم ارتباطات بین المللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن (IMT-۲۰۲۰) شروع كرد. در نتیجه رسما یك مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبكه موبایل آغاز شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم كه هر یك بدنبال برقراری و راه اندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G در كشورهای مختلفی همچون كره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریكا، استرالیا و غیره هستند و از توانایی ها و برنامه های خود در این زمینه رونمایی می كنند.
حالا اخیرا بعضی از محققان و پژوهشگران فعال در حوزه امنیت سایبری و فناوری مدعی شده اند كه نسل پنجم شبكه اینترنت ۵G دارای دو صدمه پذیری و حفره امنیتی است كه امكان دارد امنیت سایبری كاربران و مشتركان متصل به اینترنت را به چالش بكشاند و به مخاطره بیاندازد.
به گفته این كارشناسان، شبكه اینترنت پرسرعت ۵G كه مدتهاست به شدت تبدیل به یكی از ترندهای روز برای اپراتورهای مخابراتی شده است و هر یك از این شركت ها هم درصدد هستند تا با همكاری غول های تكنولوژی و دولت های مختلف، بتوانند زیرساخت های لازم برای توسعه این فناوری را تولید و شبكه پرسرعت اینترنت ۵G را راه اندازی كنند، بر مبنای پروتكل های امنیتی و استانداردهای اینترنتی عمل نخواهد كرد و همین امر هم امنیت سایبری و محافظت از حریم خصوصی كاربران متصل به آنرا زیر سوال خواهد برد.
آنها با بهره گیری از یك تكنیك رمزنگاری جدید دریافته و اعلام نموده اند كه اینترنت ۵G تحت تاثیر نحوه ضعیف پیاده سازی استانداردهای كنونی احتمال دارد كه باعث تحمیل هزینه های اضافی جهت استفاده كاربران از اینترنت شود.
یكی دیگر از ضعف های امنیتی شبكه اینترنت همراه ۵G، آن است كه راه را برای هكرها و مجرمان سایبری برای ردیابی و تعیین موقعیت مكانی كاربران باز می گذارد و این امر حریم خصوصی و اطلاعات شخصی و هویتی آنها را به شدت به مخاطره می اندازد.
آنها همینطور مدعی شده اند كه دستگاه و ابزارهای پیشرفته برای ردیابی افراد بدون شك امنیت كاربران شبكه ۵G را تهدید خواهد نمود. آنها ضمن اشاره به چالش های پیش روی اپراتورهای مخابراتی و كاربران شبكه اینترنت ۵G، نتیجه گیری كردند كه هم اكنون تمامی دست اندركاران، سازمان های رگولاتوری و تنظیم مقررات و نهادهای مسئول در قانون گذاری اینترنتی موظف خواهند بود با رعایت تمامی مسائل مربوط به حفظ حریم خصوصی كاربران، استاندارد و پروتكل های امنیتی جدیدی را وضع كنند تا تمامی چالش های ممكن برطرف شود.
بسیاری از بزرگترین شركت های مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوكیا، اریكسون، هواوی و غیره به شدت در حال رقابت جهت راه اندازی اولین شبكه اتصال به اینترنت نسل پنجم ۵G هستند. نسل پنجم شبكه اینترنت تلفن همراه، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است كه بعد از نسل چهارم شبكه تلفن همراه فعلی عرضه می گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب