با تلاش محققان دانشگاهی صورت گرفت؛

تصفیه پساب رنگی با ضایعات صنایع تولید فرش

تصفیه پساب رنگی با ضایعات صنایع تولید فرش شمال صنعت: محققان دانشگاه های كاشان و صنعتی اصفهان با استفاده از ضایعات الیاف صنایع فرش نانوجاذبی پلیمری تولید كرده اند كه می توان از آن جهت تصفیه پساب رنگی صنایع فرش و نساجی بهره برد.


به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، پساب ناشی از صنایع چرم، صنایع غذایی، تولید مواد آرایشی و بهداشتی، كاغذسازی، رنگرزی و نساجی از منابع تولیدكننده پساب های رنگی به شمار می روند. از این میان، كارخانه های تولید فرش و كارگاه های رنگرزی بیشترین سهم تولید فاضلاب های رنگی را به خود اختصاص داده اند؛ به نحوی كه حدود 10 الی 20 درصد از رنگ مصرفی در این صنایع وارد فاضلاب می گردد. وجود رنگ در پساب باعث بروز مشكلات عدیده زیست محیطی می گردد.
دكتر روح الله میرزایی، عضو هیأت علمی دانشگاه كاشان، شهر كاشان را بعنوان قطب تولید فرش ماشینی و نساجی ایران معرفی نمود و اضافه كرد: در این تحقیق سعی شده است تا با تمركز بر صنایع تولید فرش، بتوان از ضایعات خود این صنایع برای رفع مشكلات زیست محیطی آن، یعنی تصفیه پساب رنگی بهره برد. از این رو با استفاده از ضایعات الیاف این صنایع، جاذب پلیمری مغناطیسی تولید شده و كارایی آن در حذف رنگ و فلزات سنگین از محلول آبی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از آنجایی كه بخش اعظمی از مواد اولیه مورد استفاده جهت سنتز این نانوجاذب ها از ضایعات صنایع فرش تأمین می شود، می توان گفت قیمت تمام شده این نانوجاذب ها نسبتاً پایین است. ضمن اینكه استفاده از ضایعات باعث می گردد نگرانی از بابت دفع این ضایعات هم رفع گردد. نانوجاذب سنتز شده در این طرح را می توان به علت برخورداری از خواص مغناطیسی، بعد از استفاده بازیابی كرده و مجدداً مورد استفاده قرار داد.
میرزایی اظهار داشت: در این طرح ابتدا الیاف پلیمری (WPAN) حاصل از ضایعات فرش با استفاده از 5 درصد نانوذرات مغناطیسی (MNP) و اكسید گرافیت (GO) اصلاح شده و جاذب هوشمند سنتز شد. سپس تلاش شد با اصلاح هرچه بیشتر ساختار این نانوجاذب، كارایی آن بهبود داده شود، در این راستا نانوجاذب هوشمند به وسیله گروه های عاملی كربوكسیلات و آمیدواكسیم عامل دار شد. در ادامه نانوجاذب سنتز شده به كمك انواع روش های مشخصه یابی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت كارایی آن ها در حذف رنگ بازی قرمز 46 و فلز سرب از پساب مطالعه شد.
محقق طرح تصریح كرد: نتایج از آن حكایت می كند كه نانوجاذب هوشمند با مشخصات C/GO1%-MNP5%-WPAN كارایی بسیار بالایی در جذب آلاینده های رنگی از خود نشان داده و بازده آن قریب به 97 درصد است.
كامران رحیمی دانش آموخته مقطع كارشناسی ارشد دانشگاه كاشان، دكتر روح الله میرزایی و دكتر احمد اكبری از اعضای هیأت علمی دانشگاه كاشان و دكتر نورالله میرغفاری عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در انجام این طرح همكاری داشته اند. نتایج این كار در Journal of Cleaner Production با ضریب تأثیر 5.715 انتشار یافته است.



1397/02/18
12:36:19
5.0 / 5
4712
تگهای خبر: تولید , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور