به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، اسکات بسنت روز چهارشنبه در صورتی که تلاش می کرد به سرمایه گذاران عصبی اطمینان دهد که ایالات متحده، نقش رهبری جهانی خویش را حفظ خواهد کرد، انتقادات شدیدی را به عملکرد بانک جهانی و صندوق بین المللی پول وارد کرد.
وی در سخنرانی خود در «موسسه مالی بین المللی» اظهار داشت: آمریکا، به معنای آمریکا به تنهایی نیست. برعکس، این فراخوانی برای همکاری عمیق تر و احترام متقابل میان شرکای تجاری است.
اگرچه اسکات بسنت اظهار داشت که صندوق بین المللی پول و بانک جهانی اهمال کرده اند، اما خواهان خروج ایالات متحده از این نهادها، همان گونه که برخی محافظه کاران در پیشنهاد «پروژه ۲۰۲۵» بنیاد هریتیج حمایت کرده بودند، نشد.
با این حال، سخنرانی وزیر خزانه داری آمریکا در واشنگتن، نشان دهنده یک موضع گسترده ضد صندوق بین المللی پول و بانک جهانی بود که وام ها و سایر حمایت های مالی در سراسر دنیا فراهم می کنند.
به گفته وی، دولت ترامپ، از رهبری و نفوذ ایالات متحده در این نهادها استفاده خواهد نمود و آنها را برای انجام وظایف مهم خود تحت فشار قرار خواهد داد.
بسنت اظهار داشت که صندوق بین المللی پول، از مأموریت خود منحرف شده است و زمان و منابع نامتناسبی را برای کار بر روی تغییرات آب و هوایی، جنسیت و مسایل اجتماعی اختصاص می دهد. وی اظهار داشت: مشکلات مشابهی در بانک جهانی وجود دارد و دیگر نباید انتظار چکهای سفید برای بازاریابی بیهوده و شعار محور همراه با تعهدات نیمه کاره برای اصلاحات را داشته باشد.
بر اساس گزارش یورونیوز، با وجود انتقادها، حمایت اسکات بسنت از صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، برای بانکداران و تحلیل گران توسعه که تا حدودی انتظار خروج آمریکا از این نهادها را داشتند، آرامش بخش بود.
بسنت، پیامی بر مبنای تعمیق مشارکت آمریکا با این نهادها را منتقل کرد. اما این مقام آمریکایی اظهار داشت: یکی از اشکالات اینست که با چین همچنان مانند یک کشور درحال توسعه رفتار می شود و این کشور برخورد مطلوب تری از جانب نهادهای جهانی دریافت می کند.
وزیر خزانه داری آمریکا اظهار نمود: با عنایت به این که چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است، یک اقتصاد توسعه یافته است.