واگذاری فوری خودرو داخلی به جانبازان انصرافی از واردات خودرو

واگذاری فوری خودرو داخلی به جانبازان انصرافی از واردات خودرو شمال صنعت: شمال صنعت: برمبنای مصوبه جدید دولت، جانبازان مشمول واردات خودرو می توانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهره مند شوند.



به گزارش شمال صنعت به نقل از مهر، محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور بخشنامه اجرائی جز ۱۰ بند ث تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور را در تاریخ ۱۶ آبان ماه ابلاغ نمود.
بر اساس این مصوبه هیأت دولت، جانبازان مشمولین واردات خودرو می توانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهره مند شوند.
بخشی از جزییات این مصوبه به شرح زیر است:
ماده ۷- مشمولین می توانند کل یا قسمتی از بهای خودرو را بصورت نقدی پرداخت کنند و عدم دریافت تسهیلات بانکی موضوع این بخشنامه مانع استحقاق مشمولین از دریافت خودرو نخواهد بود.
تبصره- مشمولین واردات خودرو می توانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهره مند شوند.
ماده ۱۰- واگذاری خودروی داخلی به مشمولین برمبنای اولویت زیر است:
۱- مشمولینی که بدون استفاده از تسهیلات، بهای خودرو را نقدا پرداخت کنند.
۲- جانبازان بیست و پنج درصد الی چهل و نه درصد که به تشخیص کمیسیون از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند با رعایت اولویت تعیین درصد جانبازی تا انتهای سال ۱۴۰۲.
۳- آزادگانی که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته می شوند.
۴- فرزندان شهدا که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته می شوند.
۵- همسران شهدا که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته می شوند.
ماده ۱۱- مشمولینی که از امتیازات واگذاری خودروی موضوع ماده ۴۵ قانون جامع خدمت به ایثارگران یا بودجه های سنواتی بهره برده اند، مشمول واگذاری خودروی داخلی نیستند.
ماده ۱۲- شرکت موظف است طبق لیست اعلامی از طرف وزارت، اسامی و مشخصات مشمولین خودروی داخلی را به همراه اعلامیه بهای خودروی اختصاص یافته به بانک عامل تعیین شده ارسال نماید و حداکثر ظرف سه ماه بعد از واریزی ۱۰۰ درصد بهای خودرو نسبت به تحویل خودروی اختصاص یافته به مشمول اقدام نماید.
ماده ۱۳- مبلغ بیست و پنج هزار میلیارد (۲۵، ۰۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال تسهیلات قرض الحسنه که در صورت افزایش عملکرد جذب منابع قابل افزایش است، به موضوع خرید خودروی داخلی توسط بانک مرکزی بوسیله بانکهای عامل اختصاص می یابد. میزان تسهیلات اعطایی به هرکدام از مشمولین جهت خرید خودروی داخلی تا سقف مبلغ دو میلیارد و هفتصد میلیون (۲۷، ۰۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال بصورت فردی و فارغ از قیمت خودرو می باشد. پرداخت باقی مانده بهای خودرو مازاد بر تسهیلات اعطایی به عهده مشمول است. بانک عامل موظف است طبق اعلام شرکت، بعد از گرفتن تضامین قانونی از مشمولین و همزمان با واریز متقاضی (حداکثر یک ماه پیش از تاریخ نوبت تعیین شده برای تحویل) نسبت به پرداخت تسهیلات در وجه شرکت اقدام نماید.
ماده ۱۴- بمنظور تسهیل در پروسه گرفتن تضامین قانونی، بانک عامل می تواند بهای خودرو را تا سقف مبلغ تسهیلات، با رضایت متقاضی بیمه عمر مانده بدهکار نماید و هزینه آن به عهده متقاضی است.
ماده ۱۵- در صورت هرگونه تأخیر در تحویل، ملاک قیمت گذاری خودرو، مقررات مربوط بوده و شرکت نمی تواند بهای بیشتری را مطالبه کند.
ماده ۱۶- شرکت مکلف است در صورت پرداخت بهای خودرو تا تاریخ نوبت تعیینی برای تحویل، نسبت به تحویل خودرو به مشمول اقدام نماید و در صورت تأخیر، طبق ضوابط، مسئول خسارات وارده خواهد بود.
در ماده ۱۷ هم تاکید شده وزارت مکلف است نسبت به صدور مجوز یک دستگاه خودروی نو یا کارکرده تا سقف پنج سال به شرکتهای خودروساز داخلی یا شرکتهای مورد تأیید وزارت با رعایت قوانین و مقررات مربوط، متناسب با وضعیت مشمولین (با معرفی بنیاد) به انضمام قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای مناسب سازی خودرو با شرایط زیر اقدام کند:
۱- ارزش خودروی وارداتی در کشور مبدا برای جانبازان ۷۰ درصد (دوپا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع یا نابینایی دو چشم یا ترکیب دو لطمه از لطمه های مذکور) تا سقف ۳۵ هزار یورو، سایر جانبازان ۷۰ درصد تا سقف ۳۰ هزار یورو و برای جانبازان ۵۰ درصد تا ۶۹ درصد تا سقف ۲۵ هزار یورو باشد.
۲- نظام اولویت دهی امکان واردات خودرو توسط مشمولین، متناسب با درصد جانبازی و همین طور منابع و ظرفیتهای موجود خواهد بود. مشمولینی که در سنوات گذشته از هیچ نوع تسهیلات شامل واردات و خرید خودرو استفاده ننموده اند، در اولویت قرار دارند.
۳- مشمولین می توانند باتوجه به غیرتجاری بودن، بدون کارت تجاری بعد از ثبت سفارش با تشخیص و تأیید بنیاد راسا نیز مبادرت به واردات خودرو طبق شرایط بند (۱) این ماده نمایند. مشروط به این که خودروی وارداتی دارای تاییدیه های فنی سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد ایران و خدمات بعد از فروش باشد.
۴- واردات خودرو در چهارچوب این بخشنامه از پرداخت کارمزد افتتاح، تمدید و ویرایش ثبت سفارش موضوع تصویب نامه شماره ۱۲۳۳۴۳/ ت ۶۱۶۴۶ ه مورخ ۱۴۰۲.۰۷.۱۵ معاف می باشد.
۵- وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است ثبت سفارش تجمعی برای شرکتهای واردکننده مورد تأیید آن وزارت را برای جانبازان متقاضی با برخورداری از معافیت های مندرج در این بخشنامه ایجاد نماید.
ماده ۱۸- مشمولین از پرداخت سود تجاری متعلق به واردات خودرو و تجهیزات مورد نیاز متناسب سازی برای ایثارگر و نیز از پرداخت عوارض مندرج در تصویب نامه شماره ۶۲۹۲۴/ ت ۵۴۵۲۲ ه مورخ ۱۳۹۶.۰۵.۲۴ با اصلاحات بعدی آن معاف می باشند.
ماده ۱۹- بانک مرکزی مکلف است نسبت به اختصاص ارز تا سقف مجاز برای واردات هر خودرو به شرکت با اولویت اختصاص از منابع ارزی (جهت واردات) وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام نماید.









منبع:

1403/08/20
07:42:11
5.0 / 5
305
تگهای خبر: ارز , استاندارد , بانك مركزی , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور