وضعیت شهرک های صنعتی نگران کننده است
به گزارش شمال صنعت، عضو خانه صمت اظهار داشت: باتوجه به هزینه های بالای نگهداری و نوسازی زیرساخت های شهرک های صنعتی، قسمتی از عوارض دریافتی شهرداری ها از محل قانون مالیات بر ارزش افزوده به شهرک ها تخصیص یابد.
به گزارش شمال صنعت به نقل از مهر، خانه صمت ایران در نامه ای به سازمان برنامه و بودجه اعلام نمود که با عنایت به هزینه های بالای نگهداری و نوسازی زیرساخت های شهرک های صنعتی، بخشی از عوارض دریافتی شهرداری ها از محل قانون مالیات بر ارزش افزوده به شهرک های صنعتی محل استقرار واحدهای صنعتی ذی ربط اختصاص پیدا کند. (جزئیات بیشتر)
شهرداری ها خدمتی به شهرک های صنعتی عرضه نمی کنند
آرمان خالقی قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در این رابطه در گزارش شمال صنعت به نقل از مهر اظهار نمود: قانونی تحت عنوان عوارض شهرداری ها داشتیم که طبق آن یک درصد از فروش واحدهای صنعتی را محاسبه می کردند و بابت هزینه ها و خدمات شهرداری ها به شهرداری ها می پرداختند.
خالقی اضافه کرد: واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی اعلام نمودند که شهرداری ها به ما خدمتی عرضه نمی کنند؛ در ادامه مصوبه ای آمد در خصوص این که نیمی از این عوارض دریافت و به شهرک های صنعتی پرداخت گردد تا با استفاده از آن، شهرک ها مبادرت به نوسازی و بهسازی تجهیزات، نگهداری و نوسازی تصفیه خانه ها، فضای سبز و… کنند. وی افزود: هم اکنون شهرداری ها هیچ خدمتی به شهرک های صنعتی نمی دهند، حتی زباله ها را جمع نمی کنند و ایستگاه آتش نشانی هم راه اندازی نکرده اند.
عضو خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اظهار داشت: ازاین رو برای فراهم شدن هزینه ها، مقرر شد نیمی از عوارض یک درصد یعنی ۰.۵ درصد فروش به شهرک ها داده شود. در ادامه با عنایت به این که بیشتر از ۵۰ مدل عوارض در کشور داشتیم، قانون تجمیع عوارض تصویب گردید. در این قانون سهم شهرداری ها یک درصد شد که باز در این قانون ۵۰ درصد از این عوارض به شهرک ها پرداخت گردد.
خالقی اظهار نمود: در نهایت قانون تجمیع عوارض هم جمع شد و تمام قوانین مرتبط در قانون مالیات بر ارزش افزوده تجمیع شد. ۳ درصد از کل مالیات بر ارزش افزوده سهم عوارض شهرداری هاست.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران افزود: ما می گوئیم طبق همان قاعده حداقل یک درصد از این سهمی که مقرر است به شهرداری ها پرداخت گردد به واحدهایی که در شهرک های صنعتی مستقر هستند تعلق گیرد؛ یعنی هر چقدر این واحدها مالیات و عوارض به نام مالیات بر ارزش افزوده می پردازند دولت سهم شان را جدا کند و بابت نگهداری، تعمیر، نوسازی و بازسازی شهرک و مشاعات بپردازد.
وی اضافه کرد: در کمیسیون تلفیق مجلس این پیشنهاد رد شد و خود دولت هم در دفاع یا عدم دفاع از این مسئله، موضع روشن و صریحی ندارند.
وضعیت شهرک های صنعتی نگران کننده است
خالقی افزود: بحث اینست که وضعیت شهرک های صنعتی نگران کننده است چونکه اگر شهرک های صنعتی بازسازی نشوند و به آنها رسیدگی نشود، زیرساخت های آنها گرفتار فرسودگی شدید و در نهایت تخریب می شود و این در شرایطی است که بازسازی زیرساختی که گرفتار فرسودگی شدید شده، خیلی سخت است.
وی تصریح کرد: هم اکنون واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی در گذران امور خود مانده اند و اگر زیرساخت ها گرفتار فرسودگی شود، فعالیت بشدت سخت می شود و کار کردن در این فضا هزینه برتر است.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران افزود: اگر به این مورد رسیدگی نشود مثلا زیرساخت آب یک شهرک گرفتار فرسودگی و در نهایت قطع می شود که در این صورت کل شهرک را از دست می دهیم.
مقاومت مجموعه های مدیریت شهری
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در مورد این که چرا با پرداخت این هزینه ها مخالفت می شود، خاطرنشان کرد: به نظر می آید مذاکرات و پیگیری ها و به صورت کلی لابی های مجموعه های در رابطه با مدیریت شهری یعنی شوراهای شهر، شوراهای عالی استان ها و شهرداری ها منجر به این مخالفت ها شده است.
خالقی اضافه کرد: وقتی بخشی از این عوارض به شهرک ها پرداخت گردد در واقع قسمتی از درآمد این مجموعه ها کسر می شود، ازاین رو بشدت در مقابل این مورد مقاومت می کنند و نگاه نمایندگان مجلس هم نسبت به مجموعه ای مثل شهرداری و شورای شهر ویژه است و نمی خواهند دل آنها را بشکند.
وی خاطرنشان کرد: این اتفاقات در حالیست که نگاه ما باید توسعه ای باشد و نمی توان به علت مسائل اینچنینی، فضاهایی مانند شهرک صنعتی که زمینه اشتغال هزاران نفر را فراهم نموده است دست کم بگیریم و توجهی به توسعه و بهسازی زیرساخت های آن نداشته باشیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب