ایران به جمع کشورهای صاحب فناوری تولید هلیوم و LNG پیوست

ایران به جمع کشورهای صاحب فناوری تولید هلیوم و LNG پیوست پلنت پایلوت ساخت گاز هلیوم و LNG و سه محصول دانش بنیان مبدل های پلن فیت، سیستم خالص سازی و توربواکسپندرهای دور بالا عصر امروز در حاشیه هیات امنای دانشگاه شریف رونمایی گردید.


به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، در این مراسم که با حضور دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر مخبر معاون اول رئیس جمهور، دکتر جلیلی رییس دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، دکتر مخبر از توانمندی ها و محصولات دانش بنیان بازدید کرد و اظهار داشت: دولت بنای جدی بر پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان داخلی خصوصاً در زمینه های راهبردی دارد.
هلیوم به سبب خواص منحصر به فرد خود یک ماده راهبردی در دنیا شمرده می شود که کاربردهای فراوانی در زمینه های سلامت، نفت و گاز، مواد پیشرفته، فضایی و... دارد. با وجود منابع عظیم مناسب در پارس جنوبی، درسال های گذشته هلیوم مورد نیاز کشور به طور کامل بوسیله واردات تامین می شد که با اعمال تحریم های آمریکا، راه ورود هلیوم به کشور عملا بسته شد و خیلی از صنایع کشور گرفتار لطمه شدند.
بعد از تحریم واردات هلیوم، متخصصان و نخبگان دانشگاه صنعتی شریف بعد از تلاشی ۱۰ ساله، موفق به کسب دانش و فناوری مورد نیاز دستیابی به هلیوم با خلوص 99.999 درصد و LNG گاز مایع طبیعی شدند. با کسب دانش تولید هلیوم امکان خودکفایی در این محصول راهبردی ممکن شد که امروز بصورت رسمی از این فنآوری رونمایی گردید.
برای ساخت پلنت های تولید هلیوم و LNG از محصولاتی با فناوری بالا شامل مبدل های پلن فیت، سیستم خالص سازی و توربواکسپندرهای دور بالا استفاده شده است که دانش طراحی، ساخت و راه اندازی آن به طور کامل توسط نخبگان دانشگاه صنعتی شریف و شرکت های دانش بنیان ایرانی بومی شده است.
در سالهای قبل خصوصاً پس از جنگ روسیه و اوکراین حجم تقاضای LNG در دنیا افزایش شدیدی یافته است که به افزایش پنج برابری قیمت جهانی آن منجر شده است؛ علاوه بر آن با تولید این محصول، امکان توسعه در زمینه های حمل و نقل ریلی و جاده ای در کشور و مدیریت عرضه و تقاضای گاز (پیک شیرینگ) فراهم گشته است.
فناوری تولید هلیوم در رده فناوری های بسیار پیچیده و با کاربردهای فراوان قرار دارد و امروز با کسب این فناوری، امکان بهره مندی از آن جهت توسعه فناوری صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، معادن، پزشکی، هواشناسی و فناوری فضایی به وجود آمده است.
به نقل از وزارت علوم، باتوجه به وجود منابع اولیه مناسب در پارس جنوبی و کسب دانش جداسازی هلیوم، امید است با راه اندازی واحدهای صنعتی تولید هلیوم در کشور، علاوه بر تامین نیاز کشور، امکان صادرات این محصول و تبدیل ایران به قطب تولید و صادرات هلیوم در جهان میسر شود.



1401/05/05
23:49:41
5.0 / 5
495
تگهای خبر: پتروشیمی , توسعه , تولید , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور