افتتاح نخستین سامانه بومی پیشبینی تقاضای برق در کشور

افتتاح نخستین سامانه بومی پیشبینی تقاضای برق در کشور به گزارش شمال صنعت یکی از شرکتهای دانش بنیان دانشگاه صنعتی شریف موفق به راه اندازی نخستین سامانه بومی پیشبینی تقاضای برق در کشور شده است.


به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با بهره مندی از تخصص های پیشبینی هواشناسی، هوش مصنوعی و توسعه نرم افزار، موفق به راه اندازی سامانه بومی پیشبینی تقاضای برق در کشور شده اند.
این سامانه نرم افزاری، کاربردهای بسیاری در زمینه برنامه ریزی تولید، مدیریت مصرف و پیشبینی پیک بار داشته و میتوان از این سامانه در جهت مدیریت تولید و مصرف برق کشور و پیک سایی بهره برد.
بر طبق این گزارش؛ با عنایت به عدم امکان ذخیره سازی برق، همواره باید میزان تولید و مصرف برق در هر زمان با هم برابر باشد. بنابراین برنامه ریزی دقیق در تولید، انتقال و توزیع برق مبتنی بر پیشبینی دقیق از میزان تقاضای برق در هر منطقه انجام می گیرد. کما این که هم اکنون هم کلیه شرکتهای توزیع برق، همه روزه میزان تقاضای بار منطقه تحت نظر خویش را برای روز آتی پیشبینی کرده و به نهادهای بالادستی جهت برنامه ریزی تولید و تأمین برق گزارش می دهد. اما عموما این پیشبینی ها توسط فرد خبره و به صورت تجربی انجام می گیرد.
از سوی دیگر، دقت پیشبینی تقاضای بار از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. چون که هر دو پیشبینی بیشتر از مقدار واقعی و کمتر از مقدار واقعی، خسارت های اقتصادی کلان به دنبال خواهد داشت. پیشبینی بیش از اندازه منجر به تولید بیشتر از مقدار نیاز برق شده و منجر به هدر رفت سوخت و انرژی و استهلاک تجهیزات تولید، انتقال و توزیع برق می شود. پیشبینی کمتر از حد هم منجر به اتفاقاتی نظیر خاموشی و مدیریت مصرف می شود که خسارت های اقتصادی همچون خرابی تجهیزات و یا کاهش راندمان تولید و اقتصادی صنایع را به دنبال دارد که با عنایت به گستره این مساله، خسارت های اقتصادی بسیار زیاد خواهد بود.
در این راستا، یک شرکت دانش بنیان دانشگاه صنعتی شریف که توسط تعدادی از فارغ التحصیلان دکتری این دانشگاه تاسیس شده و در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف مستقر است، با بهره مندی از تخصص های پیشبینی هواشناسی، هوش مصنوعی و توسعه نرم افزار، موفق به راه اندازی نخستین سامانه بومی دانش بنیان پیشبینی تقاضای برق در کشور شده است.
این سامانه، نخستین پلت فرم بومی دانش بنیان پیش ­بینی تقاضای برق در کشور به صورت تحت وب بوده و تابحال برای شهرهای تهران، مشهد و تبریز و استان­ های خراسان رضوی، خوزستان، لرستان، مرکزی و همدان به صورت عملیاتی و در شرایط واقعی مورد آزمون قرار گرفته است و نتایج بسیار خوبی به لحاظ دقت در مقایسه با سایر ابزارهای استفاده شده در کشور داشته است. از پاییز سال ۱۴۰۰ هم به درخواست شرکت توزیع برق تهران بزرگ، سامانه عملیاتی پیشبینی بار کوتاه مدت برای شهر تهران راه اندازی شده و درحال استفاده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، این شرکت با فراهم سازی زیر ساخت های مورد نیاز، توان پیاده سازی این سامانه برای تمامی مناطق کشور با شرایط آب و هوایی و الگوی مصرف متفاوت را دارا است. همچنین، این سامانه قابل تعمیم به سایر حوزه های انرژی نظیر نفت و گاز هم خواهد بود.



1401/04/15
14:10:08
5.0 / 5
463
تگهای خبر: اقتصاد , توسعه , تولید , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور