گزارش شمال صنعت از بازار مواد شوینده،
افزایش خودسرانه قیمت مواد شوینده بدون مصوبه
شمال صنعت: خراسان رضوی در بین بحبوحه افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازار، زمزمه های گران شدن مواد شوینده و بهداشتی نیز شروع شد و بتازگی رییس هیات مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران عنوان نمود که سازمان حمایت با افزایش 25 تا 40درصدی مواد شوینده و محصولات آرایشی و بهداشتی موافقت کرده است.
چند روز بعد از انتشار این اخبار وزارت صمت اعلام نمود که تا حالا مصوبه ای در خصوص افزایش قیمت مواد شوینده ابلاغ نشده است و تولیدکنندگان حق گران کردن محصولات خودرا ندارند.
به گفته فعالان این حوزه افزایش قیمت مواد اولیه و هزینه بسته بندی دلیلهای اصلی این جهش است به شکلی که از سال قبل تا کنون قیمت مواد اولیه ۲۰۰ درصد رشد داشته است.
مشاهدات میدانی خبرنگار ایسنا در بین این تایید و تکذیب ها از بازار، حاکی از افزایش بدون مجوز قیمت محصولات شوینده و بهداشتی است.
تحمیل خرید محصول غیر ضروری به واحدهای صنفی
یک عمده فروش واقع در بولوار قرنی بیان می کند: متاسفانه بار بموقع و به اندازه به دست ما نمی رسد. ضمن این که باید از یک شرکت تولیدکننده علاوه بر محصولاتی که نیاز داریم، چند محصول غیرضروری نیز خریداری نموده و تمام پول را نیز بصورت نقدی تسویه نماییم. در غیر این صورت آنها به ما جنس نمی فروشند.
وی ادامه می دهد: ما نیز به سبب کمبود مواد شوینده ناچار به افزایش قیمت هستیم، اما مردم نسبت به این مساله اعتراض می کنند.
فروشنده دیگری می گوید: بار به دست ما می رسد، اما میزان آن کم است و در بعضی محصولات کمبود داریم. ضمن این که محصولات را از قیمت درج شده روی آن نیز گران تر خریداری می نماییم.
وی درباره افزایش قیمت مواد شوینده عنوان می کند: حدود یک ماه است که افزایش قیمت داشتیم و شرکت های پخش محصولی که مورد نظر ما بوده را به دستمان نمی رسانند. همین طور میزان فروش ما کم شده، اما مردم نیز مجبور به خریداری محصولات هستند و باید نحوه قیمت گذاری را برای آنها توضیح دهیم.
هجوم مردم به مغازه ها برای خرید مواد شوینده
فروشنده دیگری در بولوار ابوطالب می گوید: هنوز ابلاغیه افزایش قیمت به ما اعلام نشده، اما با زمزمه های افزایش قیمت مردم به مغازه ها هجوم آورده و مواد شوینده را خریداری کردند. همین طور هنوز بار جدیدی به دست ما نرسیده و شرکت های پخش منتظرند تا بعد از قطعی شدن افزایش قیمت، پخش و توزیع مواد شوینده را از سر بگیرند.
وارد مغازه دیگری در منطقه حرعاملی می شوم. تنها چند مایع ظرف شویی و پودر شوینده روی طبقات چیده شده است، فروشنده بیان می کند: افزایش قیمت مواد شوینده دیگر افسارگریخته شده و هر بار درصدهای جدیدی به ما ابلاغ می شود. بتازگی نیز این افزایش به ۲۰ درصد رسیده و شرکت های پخش هم بار را به دست ما نمی رسانند.
خریداری محصول مورد نیاز خانواده با قیمت بالا
مرد جوانی که برای خرید پوشک بچه به بولوار قرنی مراجعه نموده، می گوید: من هر بار که برای خرید پوشک به مغازه مراجعه کردم شاهد افزایش و متغیر بودن قیمت ها بودم. امروز هم که برای خرید به مغازه رجوع کردم متوجه افزایش مجدد قیمت ها شدم، اما مجبور به خریداری محصول مورد نیاز خانواده ام هستم.
حذف تعدادی از اقلام از فهرست خرید
خانم میانسالی با اعتراض به افزایش قیمت مواد شوینده و بهداشتی عنوان می کند: همین تازگی مبادرت به خرید مواد شوینده کردم. با آنکه میزان خریدم مانند همیشه بود، اما قیمت محصولات دو برابر دفعات قبلی شده بود. متاسفانه به سبب گرانی هر روزه مواد مختلف مجبور به حذف خرید برخی اقلام شده ام.
مسئولیت قیمت غیرواقعی کالاها بر عهده تولیدکننده خواهد بود
در همین خصوص علی اصغریان، رییس انجمن پشتیبانی از حقوق مصرف کنندگان خراسان رضوی بتازگی در گفت وگو با ایسنا درباب گرانی شوینده ها اظهار نمود: از زمان اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها قیمت تعدادی از کالاها با دستورالعمل و در بعضی کالاها بدون دستورالعمل بالا رفته است. اکنون مواد شوینده نیز گران شده و این افزایش قیمت برای شوینده های مختلف متفاوت بوده است.
وی اضافه کرد: انجمن پشتیبانی از حقوق مصرف کنندگان خراسان رضوی هم اکنون پیگیر مساله درج قیمت روی کالاهاست. اکنون چند تیم درحال آنالیز قیمت ها بوده و تلاش می کنند با هر گونه تخلف برخورد نمایند.
رئیس انجمن پشتیبانی از حقوق مصرف کنندگان خراسان رضوی اشاره کرد: باید توجه داشت درج قیمت مصرف کننده روی کالاها باید از جانب انجمن مورد تایید قرار گیرد. هم اکنون درج این قیمت ها روی کالاهایی که قیمت مصوب ندارد، مورد تایید انجمن نیست. بر این اساس آنالیز و هزینه سربار تولیدکننده نیز باید واقعی باشد تا اگر خلافی اتفاق افتاده باشد، با متخلفان برخورد و پرونده آنان به مراجع قضایی ارسال شود. قیمت درج شده روی کالاهایی که قیمت مصوب دارد، مورد تایید است اما مسئولیت قیمت غیرواقعی کالاها بر عهده تولیدکننده خواهد بود.
اصغریان اشاره کرد: درج قیمت مصرف کننده روی شوینده ها نیز باید برمبنای آنالیز واقعی ثبت گردد. هم اکنون قیمت موجود روی شوینده ها مورد تایید انجمن پشتیبانی از مصرف کنندگان خراسان رضوی نیست.
وی افرود: باید توجه داشت قیمت هیچ کالایی در سطوح عمده و خرده فروش نباید با تخفیف ارائه شود و اگر هم ارائه شود، این قیمت غیرواقعی است.
به طور کلی وجود نظرات مختلف در خصوص افزایش قیمت مواد شوینده و بهداشتی بازار این محصول را با سردرگمی روبه رو کرده است. مردم نیز در ایام اولیه این اخبار ضد و نقیض مبادرت به خریداری و ذخیره مواد شوینده کردند. از طرفی تعلل برخی شرکت های پخش مواد شوینده در توزیع بار، فروشندگان این نوع محصولات را ملزم به افزایش قیمت کرده است.
اطلاعیه ای در خصوص افزایش قیمت شوینده ها ابلاغ نشده است
در ادامه به سراغ بیاتی، کارشناس مسئول بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی رفتیم وی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا درباب اطلاعیه افزایش قیمت شوینده ها ظهار می کند: تا حالا هیچ اطلاعیه ای در خصوص افزایش قیمت واحدهای تولیدکننده مواد شوینده و بهداشتی از طرف سازمان پشتیبانی از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به استان ابلاغ نشده است.
وی ادامه می دهد: طی دو هفته گذشته اطلاعیه ای غیر رسمی از طرف انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران ابلاغ گردیده بود که بواسطه همین موضوع تعدادی از بنکداران و عمده فروشان این ابلاغیه را دست آویز خود برای افزایش قیمت در سطح عرضه قرار دادند. در خردادماه نیز گزارش هایی در خصوص افزایش قیمت مواد شوینده به دست سازمان صمت استان رسید که این تخلفات را پیگیری نمودیم.
عکس از آرشیو
انجام بیش از ۱۰۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی طی دو ماه
کارشناس مسئول بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با شرح بازرسی های انجام شده در دو ماه ابتدایی سال جاری تصریح می کند: در نظارت های انجام شده از طرف بازرسان سازمان صمت خراسان رضوی طی دو ماه ابتدایی سال جاری در مجموع ۱۰۷۳ واحد صنفی در بخش های تولیدی، پخش، عمده فروشی و خرده فروشی مورد بازرسی قرار گرفتند. این بازرسی ها به تفکیک مشمول ۴۷ مورد در بخش تولیدی، ۱۴۷ مورد در زمینه پخش، ۳۰۲ مورد در زمینه عمده فروشی و ۴۹۰ مورد در بخش خرده فروشی است. همین طور این آمار مربوط به تمامی شهرستان های تابع استان است.
وی اضافه می کند: طی دو ماهه ابتدایی سال جاری حدود ۸۷ مورد پرونده تخلف برای واحدهای متخلف تنظیم شد. همین طور ۴ مورد از پرونده های تشکیل شده مربوط به واحدهای پخش، ۲۶ مورد مربوط به سطح عمده فروشی و ۵۷ مورد مربوط به سطح خرده فروشی بوده است. پرونده های تشکیل شده جهت رسیدگی به اداره کل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی ارجاع شده است.
کارشناس مسئول بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خاطرنشان می کند: ارزش ریالی پرونده های تشکیل شده در مجموع ۹۷۷ میلیون و ۵۲۳ هزار و ۵۶ ریال معادل ۱۰۰ میلیون تومان است.
اگرچه مصوبه ای در خصوص افزایش قیمت مواد شوینده ابلاغ و مجوزی نیز از جانب سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان صادر نشده است، اما اکنون مواد شوینده گران و سبب ایجاد سردرگمی برای مصرف کننده شده است. در شرایطی که هزینه کالاهای اساسی بالا رفته است افزایش خودسرانه قیمت سایر کالاها سبب تحمیل هزینه های بیشتر به مردم خواهد بود.
انتهای یام
منبع: shomalsanat.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب