بانك ها چه نقشی در تغییرات قیمت سكه دارند؟

بانك ها چه نقشی در تغییرات قیمت سكه دارند؟ مدیرعامل كارگزاری بانك صادرات نقش بانك ها در معاملات گواهی سپرده سكه طلا و تغییرات قیمتی این نوع كالا را شرح داد.


مهدی کباری در گفتگو با ایسنا، درباره نقش بانک ها در تغییرات قیمت سکه، اظهار نمود: این نکته لازم است که گفته شود که بانک ها از مردم سکه دریافت نمی کنند تا در قبال آن گواهی سپرده بدهند بلکه این عمل را بانک کارگشایی بعنوان زیرمجموعه بانک ملی، انجام می دهد و سایر بانک ها گواهی سپرده یک روزه دارند. گواهی سپرده کالا تنها به سکه مربوط نمی گردد بلکه شامل زعفران و زیره هم می شود.
وی ادامه داد: گواهی سپرده سکه طلا مبین مالکیت کالای سپرده شده است و این کالا (سکه) به انبار داده می شود و مردم در قبال آن رسید انبار را دریافت می کنند که باید اصالت کالا تایید گردد و اصالت طلا در این حوزه، با نوع تمام بهار، عیار ۹۰ درصدی و وزن ۸.۳۳ گرمی تعیین و تایید می شود.

بانک ها تنها عاملی در معاملات طلا هستند
در ادامه مدیر عامل کارگزاری بانک صادرات درباره مزایای گواهی سپرده طلا، اظهار داشت: بازار گواهی سپرده سکه طلا از مزیت هایی چون کارمزد پایین نسبت به صرافی ها، قابلیت وثیقه گذاری، ریسک پایین سرقت و معافیت مالیاتی برخوردار می باشد که سبب جذابیت این بازار می شود.
به قول این مقام مسئول بانک ها در زمینه معاملات گواهی سپرده طلا نقش عامل دارند و طلاها نزد بانک مرکزی است و این بانک ها با همکاری بانک مرکزی برای کنترل بازار سکه از گواهی سپرده استفاده می نمایند.

دلیل قیمت بالای طلا در بورس کالا
کباری در بخش دیگری از صحبت های خود درباره دلیل افزایش قیمت طلا در بورس کالا نسبت به بازار فیزیکی طلا اعلام نمود که این امر به علت انتظارات بازار برای روز آینده است زیرا، معاملات سکه در بازار آزاد از بامداد تا شب ادامه دارد اما در بورس کالا دو تا سه ساعت به این مورد اختصاص پیدا می کند و در آغاز معاملات در بورس کالا، این بازار قیمت و معاملات آتی را هم می بیند که باعث افزایش در نرخ سکه می شود و در کاهش قیمت هم این بازار می تواند بیشتر از بازار آزاد در همان روز نسبت به فردا عمل کند.
وی بیان اینکه اتفاقی که در افزایش بیش از اندازه قیمت گواهی سپرده طلا صورت گرفت به اوضاع و نابه سامانی ها در بازار طلا بود، تصریح کرد: با این وجود این نوع معاملات توانستند تا حدودی بازار را کنترل کنند و توقف این معاملات یک مبحث اقتصادی امنیتی بود که پیشنهاد من در این حوزه این است که در بازار دخالتی صورت نگیرد.
مدیر عامل کارگزاری بانک صادرات در انتها سخنانش تصریح کرد که ذخایر طلا پشتوانه، منابع و جز ترازنامه بانک مرکزی است و در خلق نقدینگی و پایه پولی نقش دارد بنابراین، در چنین، شرایطی بانک مرکزی باید با خرید و فروش در این بازار اقدام نماید که هم اکنون به علت وضعیت خاص اقتصادی، رویکرد کنترلی و متناسب با بازار را در پیش گرفته است.




منبع:

1399/04/09
13:24:19
5.0 / 5
2539
تگهای خبر: اقتصاد , بانك مركزی , بورس , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور