بخش خصوصی استراتژی صنعت می نویسد؟

بخش خصوصی استراتژی صنعت می نویسد؟ به گزارش شمال صنعت رئیس اتاق بازرگانی ایران این هفته بعنوان اولین میهمانان دوره جدید (یازدهم) مجلس شورای اسلامی به بهارستان رفت و در صحبت های خود اعلام نمود كه اتاق های سه گانه كشور آمادگی دارند استراتژی توسعه صنعتی كشور را تدوین كنند.


به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، غلامحسین شافعی در بخشی از صحبت های خود اظهار داشت: ما با اصناف، بخش های تعاونی و خصوصی هماهنگی کامل داشته و معتقدیم که ما می توانیم بازوی مشورتی قوای سه گانه باشیم تا بتوانیم زمینه سازی جهش تولید را فراهم نماییم. برای رسیدن به این اهداف اقداماتی همچون بالا بردن هزینه فعالیتهای غیرمولد و مسدودسازی درآمدهای فعالیتهای سوداگرانه صورت گیرد، چون تابحال سیستم پاداش دهی به کارهای غیرمولد بیشتر از مولد بوده است. یکی از از مشکلات اساسی در عرصه تولید عدم تدوین استراتژی توسعه صنعتی است و (اتاق های سه گانه) همچون گذشته اعلام آمادگی می کنند که در صورت دادن مأموریت به آنها استراتژی توسعه صنعتی کشور را تدوین و در اختیار مجلس قرار دهند.
این صحبت های شافعی در حالی عنوان شد که در سال های گذشته فعالان بخش خصوصی بارها از نبود یک نقشه راه مدون در راه توسعه اقتصادی و صنعتی کشور انتقاد کرده اند و معتقدند دلیل بخشی از نابسامانی ها چه در عرصه تولید و چه در حوزه صادرات، نبود طرح هایی است که مسیر آینده اقتصاد ایران را روشن کند و ازاین رو به نظر می آید آنچه که از جانب رئیس اتاق بازرگانی ایران در مجلس مطرح شده، از جانب فعالان اقتصادی با استقبال مواجه شود.
در این رابطه عباس آرگون – عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران – در گفتگو با ایسنا، با اشاره به ظرفیت های موجود در اتاق بازرگانی برای حضور مشورتی در حاکمیت، بیان نمود: بر مبنای قوانین مصوب کشور، اتاق بازرگانی می تواند بعنوان بازوی مشورتی قوای سه گانه عمل کرده و در حوزه های مختلف به آنها نظر کارشناسی بدهد. تدوین و مشورت در زمینه استراتژی صنعتی کشور هم یکی از این گزینه هاست.
وی افزود: فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی با توجه به این که در متن واقعیت های اقتصادی قرار دارند و مسائل را نه از دور بلکه از نزدیک به شکل واقعی رصد می کنند، بطور قطع در تدوین چنین برنامه هایی توان مشورتی بالایی خواهند داشت.
عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه صرف حضور اتاق بازرگانی در چنین برنامه هایی کافی نیست، بیان نمود: با عنایت به جایگاهی که دولت در اقتصاد ایران دارد، این تصور که بخش خصوصی یک برنامه کلانی را تدوین کند و به شکل مستقل به اجرای آن بپردازد، بطور قطع دور از واقعیت خواهد بود. ازاین رو به نظر می آید بهترین طرح ممکن، رسیدن به یک همراهی و همفکری دو جانبه است که از سویی دغدغه های بخش خصوصی را پاسخ دهد و از طرفی اجرای آن برای دولت هم دور از انتظار نباشد.
آرگون با اشاره به مشکلاتی که نبود یک طرح کلان صنعتی و اقتصادی برای ایران به بار آورده، تشریح کرد: ما در اقتصادمان عملا آمایش سرزمین را فراموش کرده ایم و معلوم نیست وقتی زیرساختی در یک نقطه درست می شود، با عنایت به چه مطالعه و طرح هایی اجرایی شده است. نبود طرح کلان، جذابیت سرمایه گذاری را هم کاهش داده و بروکراسی گسترده، محیط کسب و کار ایران را بسیار پیچیده کرده است. ازاین رو رسیدن به طرحی کلان که مورد توافق همه طرف ها باشد و نقشه راه اقتصاد ایران برای دوره ای لااقل چند ساله را مشخص نماید، اهمیت فراوانی خواهد داشت.



1399/03/20
14:36:06
5.0 / 5
2817
تگهای خبر: اتاق بازرگانی , اقتصاد , بازرگانی , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور